Ştiri din Transilvania

Primarul unei comune din Alba, găsit spânzurat. Urma să candideze pentru un nou mandat la primărie.

Primarul comunei Vinţu de Jos, Petru Ioan Barbu, a fost găsit spânzurat, marţi, într-o anexă a locuinţei sale.

Tragedie în Alba. Primarul comunei Vințu de Jos a fost găsit spânzurat/Foto: pixabay.com Tragedie în Alba. Primarul comunei Vințu de Jos a fost găsit spânzurat/Foto: pixabay.com

 

 


În vârstă de 57 de ani, primarul liberal al comunei Vințu de Jos se afla la primul mandat, fiind nominalizat anterior de PNL pentru o nouă candidatură. Însă, potrivit Poliției, bărbatul care avea probleme mai vechi legate de un dosar penal, a fost găsit mort, după ce s-ar fi spânzurat în anexa locuinței. 

„La data de 16 aprilie 2024, în jurul orei 17,30, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sesizat, prin 112, cu privire la faptul că un bărbat de 57 de ani, din Vinţu de Jos, a fost găsit spânzurat, într-o anexă a locuinţei sale. Cercetarea la faţa locului este în desfăşurare”, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.


Cercetat pentru delapidare și uz de fals

Petru Ioan Barbu era membru al Partidului Naţional Liberal şi se afla la primul mandat, fiind nominalizat pentru o nouă candidatură.

În februarie 2021, edilul din Vinţu de Jos a fost reţinut de poliţişti, pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals, ulterior fiind cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile. În cauză, a mai fost cercetat şi administratorul unei firme din Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.


În toamna anului trecut, primarul a fost trimis în judecată în acest caz pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, fals intelectual în formă continuată şi uz de fals în formă continuată. În urmă cu câteva zile, în 10 aprilie, Judecătoria Alba Iulia a admis în parte cererile şi excepţiile invocate de către cei doi inculpaţi şi firma din Bucureşti, constatând neregularitatea rechizitoriului emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Instanţa a dispus comunicarea încheierii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, în vederea remedierii neregularităţilor constatate în actul de sesizare, iar în termen de 5 zile de la data comunicării procurorul urmând a comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei.


De câteva săptămâni, primarul din Vințu de Jos ar fi acuzat o problemă medicală la un picior, motiv pentru care ar fi urmat un tratament la o clinică medicală din Sibiu. De câteva zile însă, acesta nu a mai răspuns la telefon, iar în seara zilei de marți a fost găsit decedat. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Caz șocant în Capitală. Un bucureștean și-a strangulat mama imobilizată la pat, apoi a anunțat Poliția că a găsit-o moartă. Bărbatul a fost arestat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter