Actualitate

Angajații statului: tot mai mulți și mai bine plătiți, dar din ce în ce mai puțin productivi!

1.300.000 de români sunt angajați la stat, iar salariul mediu brut în rândul bugetarilor este cu 17% mai mare față de cel din mediul privat.

Angajații care „plimbă hârtii” la stat, tot mai puțin productivi/Foto: pexels.com Angajații care „plimbă hârtii” la stat, tot mai puțin productivi/Foto: pexels.com

 

 


Potrivit celei mai recente analize realizate de specialiștii Băncii Mondiale, care compară eficiența angajaților din sectorul privat cu cea angajaților din sectorul public, cei din urmă sunt tot mai puțin productivi. 

CITEȘTE ȘI: 
Creștere record a salariaților în sectorul bugetar. Plus 10.000 de angajați la stat

Astfel, Banca Mondială avertizează că, deși companiile de stat românești angajează mai mulți oameni și plătesc salarii mai mari, acestea sunt tot mai puțin productive. 


În prezent sunt aproximativ 1.300.000 de angajați la stat, iar în ceea ce privește datele privind salariul, un raport al Consiliului Concurenței arăta că, în 2022, salariul mediu brut în rândul bugetarilor era cu aproximativ 17% mai mare față de cel din mediul privat, conform antena3.ro

CITEȘTE ȘI: 
Salariul minim rămâne înghețat de la 1 ianuarie 2024. Cresc salariile bugetarilor, cu unele excepții.

De asemenea, datele recente venite de la Ministerul Finanțelor arată că numărul bugetarilor s-a mărit, situație în care presiunea pusă pe bugetul public va continua să crească. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bugetari de lux. În jumătate de an, costurile cu parlamentarii români au depășit 28 milioane de euro

abonare newsletter