Actualitate

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj intră în reparații. „Capacitatea de preluare a pacienților se va diminua”.

Lucrări de reparații la UPU Cluj. Din cauza reducerii spațiului funcțional, capacitatea de preluare a pacienților se va diminua.

UPU Cluj intră în reparatii. Cum vor fi prioritizate urgențele/Foto: SCJU Cluj Facebook.com UPU Cluj intră în reparatii. Cum vor fi prioritizate urgențele/Foto: SCJU Cluj Facebook.com

 

 


Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj anunță inițierea unor lucări de reparații în cadrul Unității de Primiri Urgențe. Lucrările se vor derula timp de o săptămână. 

 


Timp de o săptămână, în perioada 26 februarie – 4 martie 2024, în sectorul de traij al Unității de Primiri Urgențe vor avea loc lucrări de reparații, întreținere și igienizare”, potrivit informării publicate de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. 

Cazurile critice, prioritizate

Datorită reducerii substanțiale a spațiului funcțional, UPU va avea o capacitate diminuată de preluare a pacienților. 


Cazurile critice vor fi prioritizate, iar unii pacienți (cazuri de urgență) vor fi transferați la camerele de gardă ale altor spitale din municipiul Cluj-Napoca. 

Astfel, potrivit reprezentanților unității medicale, se va asigura asistența medicală de urgență cu prioritate cazurilor critice, de cod roșu. Ulterior, în măsura în care spațiul permite, se vor prelua cazuri de cod galben și verde. 


„Vor fi posibilități limitate de izolare a cazurilor infecțioase și nu se vor prelua pacienții care reprezintă cazuri sociale. O parte dintre cazurile de urgențe vor fi transportate la camerele de gardă ale altor unități spitalicești de către serviciul de ambulanță”, se arată în informarea publicată de SCJU Cluj. 

Astfel, în contextul lucrărilor de reparație, accesul în Unitatea Primiri Urgențe (UPU) se va face pe ușa laterală a cladirii, aflată pe partea cu Clinica Chirurgie I.


În 2022, aproape 40.000 de pacienți au fost consultați la UPU Cluj și au beneficiat de asistență medicală de urgență. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ziua Internațională a Medicinei de Urgență. Aproape 40.000 de pacienți, consultați la UPU Cluj în ultimul an FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter