Actualitate

Protestul transportatorilor și fermierilor va continua. Negocierile de la Ministerul Finanțelor, încheiate fără rezultat.

Protestul transportatorilor şi fermierilor va continua după ce discuţiile purtate duminică, timp de peste trei ore, la Ministerul Finanţelor, s-au încheiat fără rezultat.

Protestul fermierilor și transportatorilor în județul Cluj/Foto: Info Trafic Cluj-Napoca Facebook.com Protestul fermierilor și transportatorilor în județul Cluj/Foto: Info Trafic Cluj-Napoca Facebook.com

 

„Nu s-a ajuns la niciun acord, nu s-au găsit soluţii. Protestul va continua până când autorităţile vor înţelege că neputinţa lor de a gestiona o ţară este reală. Totul se motivează pe Comisia Europeană, PNRR”, a declarat reprezentantul fermierilor, Dănuţ Andruş, la ieşirea de la discuţii.


 

Reprezentanţii transportatorilor şi ai fermierilor au intrat duminică în a cincea zi de proteste, nemulţumiţi de rezultatul discuţiilor purtate cu autorităţile. 


Aceştia au purtat discuții, duminică, cu reprezentanții Ministerului Finanţelor, după ce sâmbătă au discutat cu oficiali din Ministerul Agriculturii, Ministerul Transporturilor şi Autoritatea de Supraveghere Financiară. Protestatarii sunt nemulţumiţi de accizele mari la motorină, preţurile RCA, dar şi de schimbările legislative intrate în vigoare de la 1 ianuarie. Ei au plecat pe drumurile din ţară cu camioane şi tractoare, cu viteză redusă.

Protest spontan în Cluj

După protestul de joi, atunci când au desfășurat o acțiune de protest pe direcția DN1 E60 –Gilău–Florești–Podul N–Mănăștur și retur, duminică, fermierii și transportatorii au reluat protestele în Cluj. Zeci de tractoare și camioane au circulat cu viteză redusă pe arterele de intrare în municipiu.


Inițial, câteva zeci de tractoare și mașini, care s-au alăturat protestatarilor, au manifestat în zona de nord a municipiului Cluj-Napoca (zona Plevnei, Bulevardul Muncii). De asemenea, pe sensul de mers Apahida-Cluj-Napoca, câteva zeci de tractoare au circulat cu viteză redusă pe banda 1, fiind însoțite de autospeciale ale Poliției.

CITEȘTE ȘI: 
O nouă zi de protest al transportatorilor și fermierilor, în Cluj. Poliție: „Nu au fost probleme în trafic și nu s-au aplicat sancțiuni”.

Ulterior, Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) informa că, în contextul protestelor transportatorilor şi fermierilor, circulaţia rutieră a fost blocată pe ambele sensuri de mers pe DN 15, între localităţile Câmpia Turzii şi Luna din judeţul Cluj. După câteva zeci de minute însă, traficul rutier a fost reluat. 


„În urma informațiilor obținute, Poliția a fost informată de blocajul înregistrat pe DN 15 - zona de autostrada A3. După o scurtă perioadă de timp, traficul a fost reluat în condiții normale. Ulterior vor fi luate măsuri dacă se va constata vinovăția unor persoane”, potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

 Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O nouă zi de protest al transportatorilor și fermierilor, în Cluj. Poliție: „Nu au fost probleme în trafic și nu s-au aplicat sancțiuni”.

Protestul transportatorilor continuă. Trafic paralizat în Cluj. Șoferii, îndemnați să aleagă rute alternative.

Ultimele Stiri
abonare newsletter