Actualitate

O nouă zi de protest al transportatorilor și fermierilor, în Cluj. Poliție: „Nu au fost probleme în trafic și nu s-au aplicat sancțiuni”.

Fermierii și transportatorii au continuat duminică protestele în Cluj. Zeci de tractoare și camioane au circulat cu viteză redusă pe arterele de intrare în municipiu.

Protestul fermierilor și transportatorilor, în Cluj/Foto: Info Trafic Jud Cluj Facebook.com Protestul fermierilor și transportatorilor, în Cluj/Foto: Info Trafic Jud Cluj Facebook.com

 

 


În condițiile în care negocierile dintre reprezentanții transportatorilor și fermierilor cu Guvernul nu s-au încheiat cu un acord ferm, protestele continuă în marile orașe din țară. 

 


În Cluj, duminică, zeci de tractoare și mașini care s-au alăturat protestului fermierilor și transportatorilor, au circulat cu 10 km/h. Pe parcursul manifestației, traficul din zona de nord a municipiului Cluj-Napoca (zona Plevnei, Bulevardul Muncii) s-a desfășurat cu dificultate. De asemenea, pe sensul de mers Apahida-Cluj-Napoca, câteva zeci de tractoare au circulat cu viteză redusă pe banda 1, fiind însoțite de autospeciale ale Poliției. 

CITEȘTE ȘI: 
Protestatarii care blochează centura Bucureștiului i-au cerut premierului benzină gratis ca în Venezuela și suspendarea controalelor în vămi. Ciolacu: „Eu nu funcționez pe amenințări”

Potrivit reprezentanților IPJ Cluj, în cadrul protestului de duminică nu au fost aplicate sancțiuni, iar manifestația fermierilor și camionagiilor a fost una controlată. 


„În Cluj a fost vorba de aproximativ 50 de utilaje și câteva autoturisme care s-au alăturat protestatarilor, iar acțiunea acestora se finalizează pe direcția Apahida. 

Nu au fost probleme în trafic, nu s-au aplicat sancțiuni, iar protestatarii au respectat indicațiile Poliției. Aceștia se deplasează pe direcția Apahida, se circulă pe banda 1, urmând ca acțiunea să se încheie”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj la solicitarea monitorulcj.ro


Ulterior, Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) informa că, în contextul protestelor transportatorilor şi fermierilor, circulaţia rutieră a fost blocată pe ambele sensuri de mers pe DN 15, între localităţile Câmpia Turzii şi Luna din judeţul Cluj.

„În urma informațiilor obținute, Poliția a fost informată de blocajul înregistrat pe DN 15 - zona de autostrada A3. După o scurtă perioadă de timp, traficul a fost reluat în condiții normale. Ulterior vor fi luate măsuri dacă se va constata vinovăția unor persoane”, potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Cluj. 


Negocieri eșuate la Guvern

Reprezentanţii transportatorilor şi ai fermierilor au intrat duminică în a cincea zi de proteste, nemulţumiţi de rezultatul discuţiilor purtate cu autorităţile. Aceştia merg la Ministerul Finanţelor, după ce sâmbătă au discutat cu oficiali din Ministerul Agriculturii, Ministerul Transporturilor şi Autoritatea de Supraveghere Financiară. Protestatarii sunt nemulţumiţi de accizele mari la motorină, preţurile RCA, dar şi de schimbările legislative intrate în vigoare de la 1 ianuarie. Ei au plecat pe drumurile din ţară cu camioane şi tractoare, cu viteză redusă.

Vineri, după o discuție de trei ore cu reprezentanții protestatarilor, Marcel Ciolacu a părăsit negocierile, după ce a fost amenințat de liderii fermierilor, potrivit Digi24.ro

În cadrul discuțiilor de la Guvern, desfășurate vineri seara, protestatarii au cerut să primească benzină și motorină gratis, ca în Venezuela, „pentru că noi producem petrol”, susțin sursele citate. În plus, aceștia au cerut suspendarea ITP-ului pentru utilajele agricole și camioane, transportatorii să nu mai fie controlați în vămi, camioanele să nu mai fie cântărite și să nu mai fie obligați să aibă GPS, pentru a putea fi urmărit traseul transportului.

 Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Protestul transportatorilor continuă. Trafic paralizat în Cluj. Șoferii, îndemnați să aleagă rute alternative.

Ultimele Stiri
abonare newsletter