Actualitate

Calea ferată, distrusă de hoții de fier vechi. Percheziții în Cluj și Mureș, într-un dosar de furt calificat.

Percheziții în Câmpia Turzii, la hoții de fier vechi. Nouă bărbați reținuți într-un dosar de furt calificat.

Intervenție Poliție într-un dosar de furt calificat/Foto: IPJ Cluj Intervenție Poliție într-un dosar de furt calificat/Foto: IPJ Cluj

 

 


Joi,  polițiștii din Câmpia Turzii, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda au pus în executare 7 mandate de percheziție domiciliară în două comune aflate în județele Cluj și Mureș.

 


Activitatea a fost derulată în baza unor dosare penale reunite, ce au ca obiect infracțiunile de furt calificat, complicitatea la furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și tăinuire.

Hoți specializați în furtul șinelor de cale ferată și a bunurilor cu profil industrial

Din cercetările preliminare efectuate până în prezent, polițiștii au stabilit că, în perioada septembrie 2022 și până în prezent, 9 persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 38 de ani, ar fi săvârșit, în mod repetat, infracțiuni de furt calificat în mai multe comune aflate la limita județelor Cluj și Mureș. 


„În cadrul activității infracționale, persoanele cercetate ar fi sustras diferite scule electrice, componente de fier specifice infrastructurii feroviare, motoare electrice, dar și altele”, informează, vineri, IPJ Cluj. 

De asemenea, una dintre persoane ar fi achiziționat diferite bunuri despre care ar fi cunoscut că sunt provenite din săvârșirea de infracțiuni. 


Totodată, în sarcina a patru bărbați, polițiștii au reținut infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

„În cadrul perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate mai multe bunuri de interes pentru soluționarea cauzei, printre care scule electrice, cablu electric, butoaie de vaselină pentru uz industrial, telefoane mobile, și plicuri cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.


Polițiștii au indisponibilizat o autoutilitară care ar fi fost folosită la săvârșirea faptelor”, arată sursa citată. 

Polițiștii au pus în executare 9 mandate de aducere pe numele persoanelor bănuite, iar în baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților, în vederea dispunerii altor măsuri preventive.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujean de 21 ani, cercetat pentru 14 dosare de furt calificat. A furat din mai multe magazine

Percheziții în Cluj-Napoca, într-un dosar de furt din centre comerciale. Un clujean a fost reținut

Ultimele Stiri
abonare newsletter