Actualitate

7 traficanți de droguri din Cluj, prinși cu aproape ZECE MII de pastile de ecstasy și cristale. Cu cât vindeau marfa în oraș?

Șapte persoane din Cluj sunt cercetate pentru trafic de droguri, după ce polițiștii au găsit la percheziții aproape zece mii de pastile de ecstasy și cristale.

Percheziții DIICOT / Foto: arhivă DIICOT Percheziții DIICOT / Foto: arhivă DIICOT

 

 


Polițiștii din Cluj-Napoca și procurorii DIICOT Cluj au efectuat 25 de percheziții domiciliare, în municipiile Dej, Gherla și Cluj-Napoca, la persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc, de mare risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2022 – decembrie 2023, persoanele cercetate ar fi intermediat și comercializat, în mod direct, substanțe psihoactive și droguri de mare risc (2-FDCK și 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), primind sume cuprinse între 70 și 100 de lei, pentru un plic. În aceeași perioada, traficanții ar fi realizat tranzacții de ordinul sutelor de grame de substanță, pentru sume cuprinse între 3.000 și 15.000 de lei.


CITEȘTE ȘI:
Registru național pentru traficanții de droguri. Ministrul Justiției: „Dacă o persoană merge la Cluj în timpul unui festival, Poliţia trebuie să ştie dacă există riscul să vândă droguri”

 

Pe lângă cristale, la percheziții polițiștii au depistat și mii de pastile de ecstasy. De asemenea, șapte persoane au fost reținute de polițiști și vor fi prezentați în fața unui judecător cu propunerea de arestare preventivă. 


„În urma celor 25 de percheziții domiciliare, efectuate în județul Cluj, au fost descoperite și ridicate 9.320 de comprimate din categoria drogurilor de mare risc (5.752 conținând 3-CMC cristal și 3.568 de ecstasy), sume în lei și valută, în echivalentul a aproximativ 113.000 de euro, precum și alte mijloace de probă. O parte din droguri au fost disimulate în spații greu accesibile (podul unui imobil) unde s-a pătruns prin utilizarea unei autoscări.

La data de 20 decembrie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea a 7 persoane, pentru 24 de ore. În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă a celor 7 persoane, pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.


CITEȘTE ȘI:
Gest șocant al unui tânăr prins cu droguri în mașină. Le-a înghițit și a murit în fața polițiștilor.

 

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Gest șocant al unui tânăr prins cu droguri în mașină. Le-a înghițit și a murit în fața polițiștilor.

Jandarm prins cu droguri în rucsac în Cluj, în timpul unui control în trafic. Le-a spus polițiștilor că substanțele nu sunt ale lui.

abonare newsletter