Actualitate

Aeroportul din Munchen a fost închis din cauza ploii înghețate. Zboruri spre și dinspre Cluj, anulate.

Aeroportul din Munchen și-a suspendat toate zborurile marți, 5 decembrie, din cauza vremii extreme.

Aeroportul din Munchen și-a suspendat zborurile din cauza vremii extreme / FOTO: Facebook - Bogdan Maioreanu Aeroportul din Munchen și-a suspendat zborurile din cauza vremii extreme / FOTO: Facebook - Bogdan Maioreanu

 

 


Aeroportul din Munchen, situat în sudul Germaniei, a fost nevoit să îşi suspende din nou operaţiunile de zbor marţi dimineaţă din cauza ploii îngheţate, transmite agenţia DPA, potrivit agerpres.ro.  Un purtător de cuvânt al aeroportului a confirmat că toate pistele erau acoperite de polei din cauza ploii îngheţate. 

 


Prin urmare, nu vor avea loc decolări şi aterizări de la începutul operaţiunilor, la ora locală 06:00 (05:00 GMT), până cel puţin la ora 12:00. Potrivit programului online cu sosirile şi plecările de pe acest aeroport, toate zborurile listate erau anulate sau amânate pentru o dată ulterioară.

„Zonele de operare vor fi degivrate în prima jumătate a zilei. Planul este de a permite reluarea traficului aerian de la prânz”, au scris reprezentanţii aeroportului pe pagina oficială de internet. „Cu toate acestea, se poate presupune că majoritatea zborurilor vor trebui, de asemenea, anulate în restul zilei din motive de siguranţă”, se precizează în text.


Această nouă sistare a operaţiunilor de zbor vine la doar 48 de ore după ce aeroportul şi-a reluat activitatea în urma unei închideri de două zile provocată de căderile abundente de zăpadă. 

Zboruri spre și dinspre Cluj, anulate

Inclusiv zborurile spre și dinspre Cluj-Napoca au fost anulate. Potrivit site-ului Aeroportului Internațional Cluj, sosirile EN8322 de la ora 00:50 de aseară, EN8320 de la ora 13:40 de marți și EN8322 de la 00:50 în această noapte au fost anulate.


De asemenea, plecările EN8323 de la ora 06:15 și EN8321 de la 14:20 de pe Aeroportul Cluj spre Munchen, din 5 decembrie, au fost anulate. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Experiența clujenilor blocați la Munchen din cauza zăpezii. Mărturia unui pasager: „Ce ați văzut la TV nu descrie suficient de bine realitatea”

Transportul aerian de pasageri din România a crescut în 2023. Aeroportul Cluj, pe locul 2 pe țară după numărul de pasageri.

abonare newsletter