Actualitate

Prognoza meteo pe luna decembrie. Cum va fi vremea de Crăciun și de Anul Nou?

Vremea se răcește de săptămâna viitoare, iar luna decembrie va fi caracterizată de valori termice normale pentru această perioadă. Va fi sau nu zăpadă de Crăciun și de Revelion, la Cluj?

Cum va fi vremea de Crăciun și de Anul Nou? FOTO: Pixabay Cum va fi vremea de Crăciun și de Anul Nou? FOTO: Pixabay

 

 


Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru perioada 4 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024, pentru întreaga țară. Estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni oferă o perspectivă detaliată asupra temperaturilor și precipitațiilor pentru intervalul 04.12.2023 - 01.01.2024. 

 


Prognoza indică o tendință generală a temperaturilor aproape de mediile normale, cu ușoare variații în funcție de regiune. Cantitățile de precipitații se vor situa în principal în jurul valorilor obișnuite, cu excepția unor ușoare excedente în anumite zone. 

Săptămâna 4 – 11 decembrie 2023

Valorile termice vor înregistra o ușoară scădere în comparație cu cele specifice pentru această săptămână, afectând în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile sud-estice, în timp ce în restul țării se va situa în general aproape de media normală pentru acest interval.


În intervalul menționat, la Cluj-Napoca, maximele termice se vor situa între 1 și 5 grade Celsius și izolat se vor semnala precipitații. Minimele vor fi cuprinse între 1 și -5 grade Celsius, potrivit Accuweather.

Săptămâna 11 – 18 decembrie 2023

În intervalul menționat, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale în majoritatea regiunilor. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile estice și sud-estice, în timp ce în restul țării vor fi apropiate de valorile normale.


La Cluj-Napoca, în această săptămână, temperaturile maxime nu vor trece de 4 grade Celsius, în timp ce minimele vor coborî până la -3 grade. Spre finalul săptămânii, se anunță ninsori. 

Săptămâna 18 – 25 decembrie 2023

În săptămâna dinaintea Crăciunului, temperatura medie a aerului se va menține în general aproape de media normală, cu posibilitatea unor ușoare scăderi în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile intracarpatice, iar în restul țării va fi apropiat de media normală.


În Cluj-Napoca, temperaturile maxime se vor menține în jurul valorii de 5 grade Celsius, iar minimele nu vor coborî sub -4 grade. În prima parte a intervalului sunt prognozate precipitații mixte, însă în Ajunul Crăciunului, dar și în ziua de Crăciun, cerul va fi în mare parte senin.

Săptămâna 25 decembrie 2023 –  1 ianuarie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, acoperind întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice și nord-vestice.

La Cluj-Napoca, temperaturile maxime ajung până la 5 grade Celsius, iar minimele vor scădea până în jurul valorii de -5 grade. Cerul va fi acoperit de nori, iar precipitații sub forme mixte pot apărea în acest inteval.

Este important să menționăm că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu precizie folosind aceste estimări. De aceea, este recomandat să urmăriți actualizările meteorologice pe parcursul perioadei menționate pentru informații mai precise și actualizate.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Prognoza meteo. Cum va fi vremea până la Crăciun?

abonare newsletter