Actualitate

Bărbați din Cluj, reținuți într-un dosar de evaziune fiscală și delapidare. Transportau ilegal persoane și colete în străinătate

Patru bărbați din Dej, Cluj-Napoca și Bistrița au fost reținuți într-un dosar de evaziune fiscală și delapidare. Aceștia transportau ilegal persoane și colete în străinătate.

Patru bărbați din Dej, Cluj-Napoca și Bistrița au fost reținuți într-un dosar de evaziune fiscală și delapidare/ Foto: IPJ Bistrița-Năsăud Patru bărbați din Dej, Cluj-Napoca și Bistrița au fost reținuți într-un dosar de evaziune fiscală și delapidare/ Foto: IPJ Bistrița-Năsăud

 

 


Patru persoane din Bistriţa, Dej şi Cluj-Napoca, cu vârste cuprinse între 54 şi 57 de ani, au fost reţinute de poliţiştii bistriţeni în urma percheziţiilor desfăşurate la data de 14 noiembrie în şase judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală prin intermediul unor firme care operau transport internaţional de colete fără licenţă, potrivit comunicatului remis miercuri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

 


În acest dosar, prejudiciul este estimat la o jumătate de milion de lei.

„Ieri, 14 noiembrie a.c., ca urmare a celor 15 mandate de percheziţie domiciliară şi a unui autocar desfăşurate în cadrul unui dosar penal de natură economică, instrumentat de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bistriţa-Năsăud, pe raza judeţelor Bistriţa-Năsăud, Vaslui, Vrancea, Teleorman, Galaţi şi Cluj, au fost ridicate mijloace de probă cât şi 20.215 de euro, 28.345 de lei, 170 de lire sterline. În continuarea activităţilor, au fost puse în executare un număr de 6 mandate de aducere, în baza cărora au fost prezentate la audieri persoane bănuite şi martori. S-a dispus reţinerea a 4 persoane cu vârste cuprinse între 54 şi 57 de ani, din Bistriţa, Dej şi Cluj-Napoca, urmând ca doi bărbaţi de 57 de ani, din Bistriţa şi Cluj-Napoca să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de luare a unei noi măsuri preventive”, a transmis IPJ.


Transportau ilegal oameni încă din 2016

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud a precizat, printr-un comunicat postat pe site-ul instituţiei, că cei cinci reprezentanţi ai societăţilor comerciale suspectaţi de constituirea unui grup infracţional organizat efectuau transport de persoane încă din anul 2016, pe ruta România - Ungaria - Italia - Franţa - Spania şi retur, dar şi de colete, fără a fi avizaţi de ANCOM pentru activităţi de coletărie.

Firmele încasau 1,5 euro per kilogram la fiecare colet, iar sumele încasate nu erau evidenţiate în actele contabile şi nu se plăteau impozite şi taxe pentru acestea.


Procurorii au mai reţinut că reprezentantul uneia dintre societăţile comerciale a declarat în fals că a pierdut certificatul de înmatriculare al unui autocar, cerând eliberarea unuia nou, cu un alt număr de înmatriculare, cu toate că, în realitate, certificatul îi fusese reţinut de către autorităţile străine pentru încălcarea legislaţiei rutiere. În vederea recuperării prejudiciului, au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Traficanți de droguri din Cluj, arestați de DIICOT, în urma unor percheziții domiciliare

Trei sere pline cu plante de canabis, descoperite în urma unor percheziții DIICOT în Caraș-Severin - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter