Actualitate

FCC și U Cluj acordă 13.400 de lei pentru proiecte sportive și burse

<p />Luni, 5 martie 2012. Fundația Comunitară Cluj (FCC) finanțează trei proiecte sportive și susține cinci tineri sportivi cu burse, cu suma totală de 13.400 lei, din Fondul “U pentru Cluj”, constituit în urma licitației online derulate la finele anului trecut pe platforma <a href="http://www.upentrucluj.ro" target="_blank">www.upentrucluj.ro</a>.

În cadrul acesteia, au fost licitate 24 de tricouri de colecție marca U Cluj, prezentate de către jucători la meciul inaugural de pe Cluj Arena.

Cele trei proiecte finanțate în urma primei campanii de atragere de fonduri derulate de FCC în parteneriat cu FC Universitatea Cluj au fost propuse de Centrul și Clubul Sportiv Lamont (valoare grant: 3.000 de lei), Liceul pentru Deficienți de Vedere (valoare grant: 3.000 de lei) și Asociația pentru Turism Activ Cluj (ATAC; valoare grant: 2.400 lei).

Astfel, cu sprijinul obținut din Fondul “U pentru Cluj”, Centrul Lamont va implementa un proiect de formare a unei echipe de înotători alcătuite din șase tineri cu dizabilități. Astfel, elevii vor avea acces la un cadru în care sunt motivați să atingă performanță printr-un sport care îi stimulează și menține sănătoși.  
La rândul lor, cu suportul financiar acordat de FCC, elevii Liceului pentru Deficienți de Vedere se vor  antrena în cadrul unei echipe de torbal – un sport stimulant pentru dezvoltarea capacității de orientare în spațiu, reacția la stimuli sonori și viteza de reacție – și vor putea participa la competiții de profil.

Echipa ATAC a primit finanțare pentru a crea un cadru care să le permită tinerilor sub 18 ani practicarea escaladei, o disciplină sportivă ce presupune folosirea procedeelor specifice cățărătorilor în ascensiunea terenurilor cu grad mare de înclinație. Astfel, cel puțin 22 de tineri vor avea acces la spații de antrenament și echipamente.

Celor trei proiecte li se adaugă cinci bursieri – trei înotători din Lotul Paralimpic Român, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, respectiv două alergătoare de la Liceul cu Profil Sportiv din Cluj, în vârstă de 14, respectiv 15 ani. Cunatumul total al fiecărei burse este de 1.000 de lei.

„Susținând proiectele propuse de Centrul Lamont și de Liceul pentru Deficienți de Vedere, avem oportunitatea să încurajăm dezvoltarea unor domenii sportive și a unor tineri care de obicei nu sunt luați în calcul atunci când vorbim de performanță. În plus, ne bucurăm că putem susține și sporturi inovative și practicarea lor de către tineri, așa cum este escalada sportivă, propusă de către ATAC”, subliniază Mariana Sălăgean, manager granturi în cadrul Fundației Comunitare Cluj.

Susținerea altor proiecte din Fondul “U pentru Cluj” va fi posibilă prin derularea unor noi campanii de atragere de fonduri de către FCC în parteneriat cu FC Universitatea Cluj.

„Le mulțumim suporterilor și prietenilor U care s-au implicat în prima etapă de strângere de fonduri în cadrul ‘U pentru Cluj’ și îi invităm să ne urmărească în continuare și să ne rămână alături. Le vom oferi un cadru în care să îmbine pasiunea cu dorința de a contribui la o schimbare prin gesturi simple, cumpărând produse de pe magazinul online www.ucluj.ro, un procent din vânzarea acestora urmând să fie direcționat spre fond”, subliniază Călin Hințea, președintele FC Universitatea Cluj.
Prin Fondul “U pentru Cluj”, FC Universitatea Cluj își propune să contribuie cu resurse la dezvoltarea comunității locale, susținând în special proiectele adresate copiilor și tinerilor sportivi, dar și veteranilor sportului clujean.

abonare newsletter