Actualitate

Șoferi beți, drogați sau cu permisul suspendat, prinși pe drumurile din Cluj

Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale luni, 23 octombrie, în județul Cluj, din cauza încălcării legislației rutiere.

Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale luni, 23 octombrie, la Cluj, din cauza încălcării legislației rutiere/ Foto: depositphotos.com Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale luni, 23 octombrie, la Cluj, din cauza încălcării legislației rutiere/ Foto: depositphotos.com

 

 


Un șofer în vârstă de 49 de ani a fost prins băut pe strada Fabricii din Cluj-Napoca.

 


„La data de 23 octombrie a.c., în jurul orei 17.20, polițiștii Serviciului Rutier- Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat pe strada Fabricii din Cluj-Napoca, un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice.
Testarea bărbatului de 49 de ani, din Cluj-Napoca, cu aparatul etilometru a indicat o concentrație de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, context în care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a transmis IPJ Cluj.

Prins posibil drogat la volan

De asemenea, un tânăr de 25 de ani a fost prins pozitiv la testul drugtest.


„La data de 23 octombrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Dej au oprit pentru verificări un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, din comuna Unguraș pe strada Avram Iancu din Dej.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, a adăugat IPJ Cluj.

Alte nereguli depistate de polițiști:


„Ieri, 23 octombrie a.c., în jurul orei 07.55, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au depistat pe DJ 150, în localitatea Ceanu Mare, un bărbat de 50 de ani, din aceeași comună, care se deplasa cu o autoutilitară deși avea dreptul de a conduce vehicule suspendat. În  cauza se  efectuează  cercetări sub  aspectul  săvârșirii infracțiunii  de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La aceeași dată, în jurul orei 08.40, polițiștii Secției 5 Politie Rurală Dej au oprit pentru verificări un autoturism condus pe raza localității Chiuiești, de un bărbat de 40 de ani, din comuna Cășeiu. În urma controlului s-a constatat că acesta nu deținea permis de conducere, fiind întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.


La data de 23 octombrie a.c., în jurul orei 15.50, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda, aflați în patrulare pe raza comunei Iara, au oprit pentru control un conducător auto de 42 de ani, din județul Caraș-Severin, în timp ce conducea un autoturism care avea montate plăcuțe cu număr de înmatriculare provizoriu. În urma verificărilor s-a stabilit că autoturismul condus de acesta este neînmatriculat și că plăcuțele cu numărul de înmatriculare au fost alocate unui alt autoturism. Bărbatul a fost condus la sediul Poliției municipiului Turda, unde a fost testat cu aparatele etilometru și drugtest, rezultatele fiind negative. În cauză au fost demarate cercetări pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul cu număr fals.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Accident în Bucea, Cluj! Un motociclist a căzut într-o râpă. Salvatorii l-au transportat de urgență la spital

Inconștiență la volan! Șoferi BEȚI sau FĂRĂ PERMIS, prinși pe drumurile din Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter