Actualitate

Șofer din Cluj, surprins cu 112 km/h pe Drumul Sfântul Ioan. A rămas pieton și a încasat o amendă usturătoare.

Un șofer din Cluj a rămas pieton pentru trei luni de zile, după ce a fost surprins cu 112 km/h pe Drumul Sfântul Ioan.

Strada Drumul Sfântul Ioan/Foto: Google Maps Strada Drumul Sfântul Ioan/Foto: Google Maps

 

 


În urma unor acțiuni pentru prevenția accidentelor rutiere și creșterea gradului de siguranță în trafic, desfășurate marți de polițiști în municipiul Cluj-Napoca, un șofer care circula cu viteză peste limita legală admisă a fost sancționat de oamenii legii. 

 


În ultima perioadă, Drumul Sfântul Ioan a devenit un traseu preferat de șoferii teribiliști.  

„În cadrul activităților, în jurul orei 19:00, un bărbat a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Cluj conducând un autoturism cu viteza de 112 km/h pe strada Drumul Sfântul Ioan”, informează, miercuri, IPJ Cluj. 


CITEȘTE ȘI: 
Clujenii cer limitatoare de viteză pe Drumul Sfântul Ioan. Vitezomanii pun în pericol viețile celorlalți șoferi și pietoni

Bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei, precum și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

În total, polițiștii au aplicat 116 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 108 reprezentând sancțiuni pentru abateri rutiere. De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere și două certificate de înmatriculare.


Localnicii din zonă cer măsuri de siguranță

Șoferii circulă deseori cu viteză excesivă pe Drumul Sfântul Ioan din Cluj-Napoca, punând în pericol viețile celorlalți participanți la trafic, fie ei șoferi sau pietoni. Clujenii au solicitat autorităților instalarea de limitatoare de viteză.

Montarea de limitatoare de viteză pe Drumul Sfântul Ioan se află în analiza autorităților locale din municipiul Cluj-Napoca.


O altă soluție pentru reducerea vitezei de circualție pe acest drum ar fi montarea de radare fixe, o propunere susținută public de primarul Emil Boc în repetate rânduri, dar care este blocată de la nivelul Ministerului de Interne.

Șoferii iubitori de adrenalină își turează deseori motoarele peste limita legală privind viteza de circulație pe Drumul Sfântul Ioan. Conducătorii auto se angajează deseori în depășiri ilegale pe acest drum, fapt ce s-a tradus, nu în puține cazuri, în ultimii ani, în accidente cu morți și răniți.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujenii cer limitatoare de viteză pe Drumul Sfântul Ioan. Vitezomanii pun în pericol viețile celorlalți șoferi și pietoni

abonare newsletter