Actualitate

Casă cuprinsă de flăcări în Aluniș, Cluj! Un bărbat de 90 de ani primește ajutor medical

Un incendiu a izbucnit sâmbătă la o casă din localitatea clujeană Aluniș, județul Cluj. Pompierii și paramedicii au intervenit la fața locului.

Pompierii intervin la un incendiu în Aluniș / Foto: IGSU Pompierii intervin la un incendiu în Aluniș / Foto: IGSU

 

 


Pompierii încearcă să stinge focul, care a cuprins acoperișul casei. 

 


În paralel, un bărbat de 90 de ani primește ajutor medical din partea paramedicilor SMURD.

„Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Gherla și a Detașamentului Dej intervin în aceste momente pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o casă de locuit din localitatea Aluniș. În momentul sosirii la fața locului pompierii au găsit acoperișul casei, cu o suprafață de aproximativ 140mp, cuprins de flăcări. Incendiu este localizat în prezent, se lucrează pentru lichidare acestuia. Proprietarul, un bărbat în vârstă de aproximativ 90 de ani, a suferit un atac de panica și primește primul ajutor calificat de la echipajul SMURD”, a transmis ISU Cluj.


Ulterior, ISU Cluj a anunțat că au fost distruse acoperișul casei, iar o femeie de 80 de ani a primit prim-ajutor la fața locului, fără a fi necesar transportul la spital.

„Au fost distruse acoperișul pe 150mp și plafonul casei de locuit. O femeie, în vârstă de aproximativ 80 de ani, a primit primul ajutor calificat de la echipajul SMURD, însă a refuzat transportul la spital. S-a acționat concomitent cu stingerea flăcărilor pentru a proteja trei anexe gospodărești lipite de casă, respectiv un hambar, câteva cotețe și o șură.


Operațiunile de intervenție au durat aproximativ 2 ore. Din cercetările preliminare a rezultat că focul a pornit de la un horn pentru evacuarea fumului defect.

La operațiunile de stingere a incendiului au acționat o autospecială din cadrul Punctului de Lucru Gherla, o autospecială din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej și personal din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Aluniș, cu o motopompă, precum și echipajul SMURD din cadrul Punctului de Lucru Gherla”, a mai arătat ISU Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ziua și incendiul, la Pata Rât. Un pat dintr-o baracă, cuprins de flăcări

Accident pe breteaua de urcare pe A3, la Gilău. A intervenit descarcerarea, o tânără a ajuns la spital - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter