Actualitate

Ziua și incendiul, la Pata Rât. Un pat dintr-o baracă, cuprins de flăcări

Un nou incendiu a izbucnit sâmbătă la Pata Rât, pe strada Cantonului. Un pat aflat într-o baracă amenajată aici a luat foc.

Baracă mistuită de flăcări pe strada Cantonului, 23 aprilie 2022/ Foto: arhivă ISU Cluj Baracă mistuită de flăcări pe strada Cantonului, 23 aprilie 2022/ Foto: arhivă ISU Cluj Baracă mistuită de flăcări pe strada Cantonului, 23 aprilie 2022/ Foto: arhivă ISU Cluj Baracă mistuită de flăcări pe strada Cantonului, 23 aprilie 2022/ Foto: arhivă ISU Cluj

 

 


Pompierii au intervenit sâmbătă la un incendiu anunțat pe strada Cantonului, a transmis ISU Cluj, unde a ars un pat în interiorul unei barăci. Focul a fost stins în scurt timp. 

 


Amintim că vineri, o altă baracă de pe strada Cantonului a luat foc, fiind necesară intervenția pompierilor. A fost vorba despre locuința improvizată în 2010 de o familie evacuată dintr-o locuință retrocedată în anul 2007. Cu această ocazie, asociația Căși Sociale ACUM a tras un semnal de alarmă, arătând că comunitatea de la Pata Rât riscă să-și piardă locuințele.

În anul 2022, comunitatea de pe strada Cantonului s-a confruntat cu o serie de incendii puternice care au dus la distrugerea barăcilor. De exemplu, în data de 23 aprilie 2022, o locuință improvizată de aproape 50 mp a fost mistuită de flăcări, iar o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale. 


În 29 mai 2022, comunitatea de pe strada Cantonului a trecut prin a doua serie de incendii din acea săptămână. Cu doar o zi înainte au ars alte barăci ale vecinilor: în trei cazuri a ars câte un perete, iar în cazul unei locuințe a ars bucătăria și o cameră. În locuința arsă duminică se aflau două minore în vârstă de 15 și 18 ani, împreună cu unchiul lor cu dizabilitate. Părinții sunt plecați la muncă în străinătate.

„Abia în 2021 a fost finalizat imobilul cu 12 apartamente de pe str. Ghimeșului, la mulți ani după ce primăria a anunțat proiectul. Amintim că numărul cererilor de locuințe sociale a fost de peste 300 în fiecare dintre acești ani. Mai mult, în contextul dezbaterii despre strategia de locuire a orașului, primarul Emil Boc a declarat în martie 2021 că Pata Rât nu va mai exista în 2030. Dar nu vedem niciun alt proiect de construcție de locuințe sociale, chiar dacă a existat excedent bugetar. Cum anume va dispărea această comunitate, în flăcări?”, au transmis la mijlocul anului 2023 cei de la Căși Sociale ACUM!


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Băiat de 5 ani, lovit de mașină la Pata Rât. VIDEO

abonare newsletter