Actualitate

Prognoza meteo actualizată. Temperaturi mai ridicate decât cele normale, până la finalul lui octombrie.

Ne așteaptă un Brumărel călduros. Temperaturi mai mari decât cele specifice perioadei, pentru următoarele patru săptămâni, conform prognozei actualizate de meteorologi.

Temperaturi mai ridicate decât cele normale până spre sfârșitul lunii octombrie/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com Temperaturi mai ridicate decât cele normale până spre sfârșitul lunii octombrie/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


Deși recent meteorologii anunțau o răcire a vremii, potrivit valorilor actualizate, luna octombrie vine cu temperaturi mai mari decât cele obișnuite perioadei, în condițiile în care maximele ar fi trebuit să fie cu circa 10 grade Celsius mai mici. 

 


Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru intervalul 25 septembrie – 23 octombrie. Astfel, potrivit meteorologilor, luna octombrie vine cu vreme bună, însă, estimările nu vizează și fenomenele extreme cu durată scurtă de manifestare ce pot apărea în acest interval de timp. 

Săptămâna 25 septembrie – 2 octombrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile. 


CITEȘTE ȘI: 
Vreme bună și rea în Cluj, în următoarele zile. Temperaturile ajung la 31 de grade, dar vom avea și ploi

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, nordice şi centrale.

Vremea în România în perioada 25 septembrie - 02 octombrie 2023/Foto: ANM 

Săptămâna 2-9 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în majoritatea regiunilor.


Săptămâna 9-16 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toate regiunile, dar mai ales în sudul şi estul ţării. Regimul pluviometric va fi deficitar în vestul, nordul şi centrul teritoriului, în timp ce în rest cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

Săptămâna 16-23 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în toată ţara.


Vremea în România în perioada 16-23 octombrie 2023/Foto: ANM

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vreme bună și rea în Cluj, în următoarele zile. Temperaturile ajung la 31 de grade, dar vom avea și ploi

Ultimele Stiri
abonare newsletter