Actualitate

Vremea se răcește în Transilvania, în următoarele două săptămâni. Când revin ploile?

Vremea va intra într-un proces accentuat de răcire, în următoarele două săptămâni, iar ploile vor reveni treptat în zona Transilvaniei.

Vremea pe final de septembrie, în Cluj și în Transilvania/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com Vremea pe final de septembrie, în Cluj și în Transilvania/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


Începutul de toamnă s-a dovedit a fi unul frumos, cu temperaturi generoase pe timpul zilei și vreme caldă. Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, iar potrivit prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), sfârșitul lunii septembrie va aduce temperaturi mai scăzute și șanse mai mari de precipitații. 

 

Prognoza meteo pentru Transilvania

Prognoza meteo cuprinde perioada 18 septembrie - 1 octombrie, perioadă în care maximele zilei se vor situa în jurul valorilor de 22 de grade Celsius. 


Astfel, în prima săptămână de prognoză (18-24 septembrie), valorile termice diurne vor crește de la 24 la 28 de grade mediat regional, dar de la sfârșitul acestei săptămâni vremea va intra într-un proces treptat de răcire, astfel încât maximele vor ajunge la medii de 22 de grade. Temperaturile minime vor fi, în medie, de 8...10 grade, doar în 20, 21, 24 și 25 septembrie vor urca la medii de 12 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 19 și 20 septembrie și din nou în 25 și 26 septembrie.


De altfel, în perioada următoare temperaturile vor fi în scădere în mai toate regiunile țării, informează ANM

În Cluj, maxima zilei de marți va indica 23 de grade Celsius, fiind prognozate posibile precipatații, iar valorile minime se vor situa în jurul valorii de 14 grade Celsius. 


Miercuri, cerul va fi predominant noros, cu valori maxime de 24 de grade Celsius. Pe parcursul săptămânii temperaturile vor crește ușor și vor ajunge vineri la 27 de grade Celsius, însă de la finalul săptămânii valorile medii se vor situa între 21…23 de grade Celsius, cu înnorări locale și șanse mai mari de ploaie. 

Vremea la munte

Valorile termice vor avea variații pe parcursul intervalului, astfel că, în prima săptămână vor crește treptat, iar în următoarea vor avea tendința de scădere ușoară dar continuă. În aceste condiții, temperaturile maxime vor avea medii între 14 și 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în 23 septembrie, iar cele minime între 6 și 10 grade, cu cele mai scăzute valori la finalul perioadei. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 18 – 22 septembrie și din nou în 25 și 26 septembrie.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cât mai ține vremea caldă la Cluj? Prognoza pentru prima lună de toamnă

Prognoză meteo pentru 2 săptămâni, în Transilvania. În ce zile sunt șanse mari de ploaie?

abonare newsletter