Actualitate

Un arheolog de la Cluj a murit la 24 de ani! „Avea un bun simt ieșit din comun, prea mult pentru omenirea noastră”

Horia Cilan, un tânăr arheolog stabilit la Cluj, a murit la nici 24 de ani. Vestea a șocat o comunitate întreagă.

A murit un tânăr arheolog din Cluj / Foto 1: pixabay, Foto 2: Horia Cilan A murit un tânăr arheolog din Cluj / Foto 1: pixabay, Foto 2: Horia Cilan

 

 


Un tânăr arheolog pe nume Horia Cilan, stabilit la Cluj, a murit. Tânărul terminase studiile de licență la Facultatea de Istorie și Filosofie a UBB, iar în prezent făcea masteratul de Arheologie și studii clasice și practica arheologia.

Tânărul arheolog, Horia Cilan, poză din 2019 / Foto: Horia Cilan

Primăria Bocsig, orașul de origine al tânărului arheolog, a transmis că Horia „a ales să plece într-o lume mai bună” și a transmis condoleanțe familiei.


„Întreaga comunitate din Bocsig a rămas înmărmurită la vestea că ai ales să pleci într-o lume mai bună, Horia Cilan!Dumnezeu să te ierte și să îți dea liniște! Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Domnul să vă mângâie și să vă ajute să treceți peste această grea încercare!”, a transmis Primăria Bocsig.

Pe rețelele de socializare, mai mulți apropiați au transmis mesaje de doliu, iar alții s-au arătat șocați: „Imposibil așa ceva!!! Măi Horia, măi! De ce???”


CITEȘTE ȘI:
Cine este tânăra judecătoare din Cluj care a fost găsită moartă în casă
 

Un prieten al tânărului l-a descris ca un băiat cu „un bun simți ieșit din comun”: „Horia Cilan un baiat de un bun simț ieșit din comun, prea mult chiar pentru omenirea noastră. Drum lin, dude, îmi pare rău de ceea ce te-a înconjurat anii ăștia. Nu trebuia s-o lași să te aducă în asemenea punct. Odihnă în pace să ai...”, a scris pe rețelele de socializare o cunoștință a tânărului.

Site-ul criticarad.ro a publicat un elogiu pentru tânărul arheolog, scris de o prietenă a sa, care l-a descris ca „un băiat sensibil, însă o fire jovială și binevoitoare. Avea un suflet cât casa și o empatie pe care puțini pot să o transmită altor oameni. Iubea muzica metal, scrierile vechi și lumea de odinioară pe care o atingea cu vârful degetelor și o diseca, pe șantierul arheologic, uitându-se la ziduri carbonizate.”


„Auzind această veste, nu poate decât să ne cuprindă un aer de vinovăție. Ne irosim timpul umplându-ne capul cu întrebări: „Ce? De ce? Care este motivul?” Motivul, se va duce în mormânt odată Horia”, mai scrie criticarad.ro.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tânăra judecătoare din Cluj găsită moartă în casă a fost amenințată de un deținut periculos

Sinistru! O femeie de 47 de ani a murit în cimitir, în Cluj-Napoca. A căzut o CRUCE peste ea. FOTO

abonare newsletter