Actualitate

Zeci de ceferiști, pasageri și un deputat, ciupiți de ploșnițe în vagoanele de dormit

Zeci de călători au fost ciupiți de ploșnițe în vagoanele de dormit ale CFR Călători în ultima perioadă.

Angajații CFR, dar și călătorii, au fost mușcați de ploșnițe în vagoanele de dormit. Foto: Facebook CFR Infrastructură Angajații CFR, dar și călătorii, au fost mușcați de ploșnițe în vagoanele de dormit. Foto: Facebook CFR Infrastructură

 

 


Situația a fost raportată de fiecare dată șefilor ierarhici, însă au fost luate măsuri abia la începutul acestei săptămâni, când a pățit-o un deputat care a călătorit cu trenul de la București la Timișoara.

 


Deputatul Ovidiu Victor Ganț, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), a mers în weekend de la București Nord la Timișoara Nord cu un tren al SNTFC CFR Călători, la vagon de dormit. 

CITEȘTE ȘI: Uşa unui tren care circula pe ruta Cluj Napoca – Bucureşti Nord, smulsă în mers de un utilaj

Ei bine, somnul deputatului pe durata călătoriei nu a fost atât de liniștit precum și-ar fi dorit, pentru că a fost ciupit de ploșnițe. Ovidiu Ganț s-a revoltat și a semnalat situația însoțitorului de vagon, dar și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, și directorului general al operatorului feroviar de stat, Traian Preoteasa.


Contactat de Club Feroviar, Ovidiu Ganț a confirmat incidentul, însă a negat că ar fi făcut demersuri la conducerea ministerului și a CFR Călători. „Da, incidentul a fost real. I-am spus însoțitorului de vagon, care a raportat mai departe. Eu nu vreau să comentez mai mult, acum e treaba CFR (CFR Călători – n.red.) să rezolve problema”, a spus parlamentarul.

CITEȘTE ȘI: Un tren de călători a luat foc în apropiere de Oradea. Zeci de persoane au fost evacuate

Conducerea CFR Călători s-a mobilizat după acest incident și au fost dispuse măsuri de dezinsecție a vagoanelor de dormit și cușetă aflate în parcul activ.


Călători și ceferiști ciupiți de ploșnițe în vagoanele de dormit

Pățania deputatului FDGR nu este însă singulară. Zeci de ceferiști (însoțitori de vagon de dormit sau cușetă) au sesizat superiorii ierarhici în legătură cu faptul că au fost ciupiți de ploșnițe în vagoanele de dormit, adică la locul de muncă.

A călători la vagon de dormit nu este deloc ieftin – trebuie plătit bilet de clasa 1 pentru distanța respectivă, la care se adaugă suplimentul de pat de 100 de lei. De exemplu, un bilet București-Cluj Napoca (doar dus) la vagon de dormit cu două paturi în cabină costă 275 de lei.


Citește continuare aici.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

CFR Călători renunță la pix și la chitanță! Investiție de 10 milioane de lei pentru vânzarea biletelor în tren

CFR Călători cârpește linia ferată între Cluj-Napoca și Apahida: „Lucrările au ca scop menţinerea vitezei la 100 km/h”

Fostul preşedinte al Directoratului CFR Călători, clujeanul Vasile Secară, sub control judiciar, pentru şantaj

Ultimele Stiri
abonare newsletter