Actualitate

Toamna pe munte. O persoană a murit, iar alte 7 au fost salvate de salvamontiști. O urgență și la Cluj

În ultimele 24 de ore, salvamontiștii români au salvat 7 persoane în intervenții de urgență pe munte, inclusiv în Cluj. O persoană, însă, a murit.

Intervenție a salvamontiștilor pe munte / Foto cu caracter ilustrativ / Sursă: Facebook - Salvamont România Intervenție a salvamontiștilor pe munte / Foto cu caracter ilustrativ / Sursă: Facebook - Salvamont România

 

 


Dintre persoanele salvate de salvamontiști pe munte, o persoană a fost transportată la spital cu ambulanța și alta cu elicopterul SMURD:


„În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 6 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, astfel:


  •   1 apel pentru Salvamont Vâlcea,
  •   1 apel pentru Salvamont Cluj,
  •   1 apel pentru Salvamont Gorj,
  •   1 apel pentru Salvamont Râșnov,
  •   1 apel pentru Salvamont Hunedoara,
  •   1 apel pentru Salvamont Bihor.

CITEȘTE ȘI:
O persoană cu criză cardiacă, ajutată de salvamontiști în masivul Ceahlău. A fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD
Un cioban a pus pe jar salvamontiștii din Maramureș. A sunat beat la 112 și a spus că se simte rău, după s-a răzgândit

 

În cazul acestor intervenții au fost salvate 7  persoane. Dintre acestea o persoană a fost predată Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital și o persoană a fost predată  elicopterului SMURD pentru a fi transportată la spital. Din păcate a fost și un caz preluat de către Serviciul IML.


S-au primit și 15 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice  din zona montană. Vă dorim o zi frumoasă pe cărări de munte!”, a transmis Salvamont România.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O mamă, scandal cu salvamarii pentru că i-au scos copiii din valurile mării: „Copiii mei înoată cum vor!”

Zi de foc pentru salvamontiști. O persoană a murit, iar alți 13 răniți au ajuns la spital. Un clujean a avut nevoie de ajutor.

abonare newsletter