Actualitate

Pizza, în topul preferinţelor clujenilor pe timp de caniculă. Peste 1.000 de produse vândute zilnic

Pizza a fost cel mai comandat preparat în această vară, cu peste 3.900 de produse vândute zilnic, topul fiind completat de shaorma, burger, răcoritoare carbogazoase, salată şi mici, arată un studiu realizat de o platformă de livrări.

Pizza, printre produsele preferate de clujeni pe timpul verii/Foto: pixabay.com Pizza, printre produsele preferate de clujeni pe timpul verii/Foto: pixabay.com

 

 


„Temperaturile extreme din sezonul estival au crescut cererile de home delivery pentru o gamă largă de produse atât de la supermarket, cât şi de la restaurant”, susţin autorii cercetării.

 


Conform sursei citate, şi tradiţionalii mici asezonaţi cu muştar şi bere se află printre produsele preferate, cu aproape 344 de mici comandaţi pe zi în perioada iunie - august.

În topul preferinţelor din categoria de restaurante s-au mai aflat: peste 29.000 de ciorbe, aproape 24.000 de supe, peste 8.000 de îngheţate, aproape 8.000 de băuturi răcoritoare (fresh, apă plată şi minerală).


Potrivit unui comunicat al unei platforme de livrări, în topul produselor comandate de la supermarket se află: berea cu alcool, cu aproape 14.000 de litri comandaţi faţă de berea non-alcoolică cu doar 1.420 litri comandaţi

De asemenea, prin aplicaţie a fost livrată îngheţată, înregistrându-se aproape 15.000 de produse vândute, o cantitate aproape triplă faţă de media raportată anterior perioadei analizate.


„Din datele extrase remarcăm o preferinţă pentru mâncarea de tip fast-food, motivată de accesibilitatea pe care o au consumatorii la produsele favorite chiar la ei acasă. De exemplu, în perioada caniculară am observat o creştere semnificativă pentru produse precum îngheţată sau cremă solară”, spun autorii studiului.

La comenzile din categoria supermarket, apa plată conduce lista de cumpărături cu peste 2.200 de litri vânduţi zilnic, în total peste 200.000 litri. Aceasta este urmată de apa minerală, cu 40.000 de litri vânduţi în lunile de vară şi băuturile carbogazoase cu peste 23.000 de litri.


Din topul produselor comandate de la supermarket mai fac parte: răcoritoarele non-carbogazoase, cu peste 3.600 de litri comandaţi, energizatele, cu 2.000 de litri vânduţi.

Conform studiului, mâncarea de tip fast-food rămâne alegerea preferată de consumatori în aproape toate oraşele din ţară, cu pizza, shaorma şi burger în vârful listei de comenzi.

În Bucureşti, shaorma conduce topul cu peste 1.000 de produse vândute zilnic, în timp ce în Cluj şi Timişoara pizza e pe primul loc.

Topul oraşelor cu cele mai multe comenzi de mici înregistrate în aplicaţie este format din Bucureşti, Timişoara şi Galaţi.

În ceea ce priveşte produsele comandate din categoria supermarket, apa plată ocupă primul loc în topul comenzilor la nivel naţional, iar Bucureşti deţine recordul pentru cei mai mulţi litri comandaţi, cu peste 742 litri vânduţi zilnic.

În topul căutărilor, în ultima lună de vară, pizza a fost unul dintre cei mai folosiţi termeni de căutare în aplicaţie, cu aproape 1.500 de căutări zilnice la nivel naţional.

Din topul căutărilor mai fac parte: „burger” cu peste 23.000 de căutări la nivel naţional, „sushi” cu aproape 16.000 de căutări, „shaorma” cu aproape 15.000 de căutări şi „meniul zilei” cu peste 11.000 de căutări.

Datele au urmărit comenzile plasate în perioada iunie - august 2023, la nivel naţional.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Iubirea pentru shaorma, de neegalat în 2022! Un clujean și-a comandat-o de 746 de ori de pe o singură aplicaţie: „E enorm”

Ultimele Stiri
abonare newsletter