Ştiri din Transilvania

Tânăr de 23 de ani, reținut de polițiști. A schingiuit o pisică și a postat imaginile pe internet

Un bihorean de 23 de ani a fost reținut de oamenii legii după ce ar fi schingiuit o pisică, pe care a izbit-o de trotuar de la o distanță de câțiva metri.

Pisică comunitară/Foto: pexels.com Pisică comunitară/Foto: pexels.com

 

 


Joi, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor din Bihor au documentat activitatea infracțională a unei persoane bănuite de schingiuirea animalelor.

 


A chinuit o pisică pentru a se lăuda pe internet

Un tânăr a chinuit o pisică pe care a aruncat-o de la câțiva metri distanță, lovind-o cu putere de asfalt. Acesta a filmat întreaga scenă, iar ulterior a postat imaginile pe o rețea de socializare. Acum are dosar penal.

Astfel, în urma apariției pe o rețea de socializare a unui filmuleț, în care o persoană schingiuia o pisică, polițiștii s-au sesizat din oficiu, au demarat cercetările și au identificat un tânăr, de 23 de ani, din comuna Tinca, județul Bihor.


„Din cercetări a reieșit că, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 12:00, în timp ce se afla pe strada Emanuil Gojdu, din localitatea Tinca, ar fi schingiuit o pisică comunitară, de rasă comună, pe care ar fi prins-o de coadă și ar fi aruncat-o la o distanță de aproximativ 7 metri.

În urma agresiunii, pisica s-a izbit cu putere de trotuar, iar apoi s-a refugiat într-o curte.


Ulterior, tânărul ar fi postat imaginile pe o rețea de socializare”, informează, vineri, Poliția Română

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de schingiuirea animalelor, iar în urma administrării probatoriului, bănuitul a fost reținut, pentru 24 de ore. 


Cercetările sunt continuate de polițiști sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Animale CHINUITE, într-un sat din Cluj. Vecinii: „Este sinistru, animalele merită o viață mai bună”

Ce faci când găsești un animal sălbatic rănit? Nu trecere nepăsător! Recomandări de la voluntarii care salvează animale în Cluj

abonare newsletter