Actualitate

Pelerinajul la Mănăstirea Nicula se apropie de sfârşit. Mii de credincioşi s-au rugat la icoana făcătoare de minuni

Mii de credincioși s-au rugat luni seară la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Mii de credincioși s-au rugat luni seară la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului/ Foto: Mănăstirea Nicula - Facebook Mii de credincioși s-au rugat luni seară la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului/ Foto: Mănăstirea Nicula - Facebook

 

 


Mii de credincioşi au luminat dealul din jurul lăcaşului de cult cu lumânări ţinute în mână şi într-un glas s-au rugat şi au cântat cântece dedicate Fecioarei Maria.

 


Au făcut asta direct în faţa icoanei făcătoare de minuni, care a fost scoasă de un sobor de preoţi din biserică pentru ca pelerinii să se poate închina.

Mii de credincioși s-au rugat la icoana făcătoare de minuni/ Foto: Mănăstirea Nicula - Facebook

În fiecare an, în 15 august, Mănăstirea Nicula este locul în care pelerinii se adună pentru a se închina Fecioarei Maria. Obiceiul păstrat cu sfințenie de zeci de ani îi provoacă pe credincioși să purceadă pe jos, în pelerinaj, pe un anumit traseu, până la Mănăstire. Înconjurarea bisericii de lemn din centrul complexului mănăstiresc, pe coate și genunchi, e de asemenea un obicei păstrat cu sfințenie de credincioși.


În ziua praznicului, marți, 15 august 2023, de la ora 9:00, tot pe altarul de vară, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, va săvârși Sfânta Liturghie și va rosti pelerinilor un cuvânt de învățătură. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tradiții și superstiții de Adormirea Maicii Domnului. Ce nu ai voie să faci pe 15 august, de Sfânta Maria

Drumul credinței pe jos! Procesiune de la Gherla la Nicula în frunte cu Mitropolitul Clujului

Sute de credincioși au ajuns la Mănăstirea Nicula și vor dormi sub cerul liber. Și-au pus deja pături și corturi

abonare newsletter