Actualitate

Hotărâți să devină polițiști. Aproape 200 de elevi ai Școlii de Poliție din Cluj au depus jurământul militar

Aproape 200 de elevi ai Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca au depus, vineri, jurământul militar.

în imagine: Elevii Școlii de Poliție „Septimiu Mureșan”, în pas de defilare, la ceremonia de depunere a jurământului militar, august 2023/Foto: monitorulcj.ro în imagine: Elevii Școlii de Poliție „Septimiu Mureșan”, în pas de defilare, la ceremonia de depunere a jurământului militar, august 2023/Foto: monitorulcj.ro

 

 


Emoții mari, astăzi, la Școala de Agenți de Poliție din Cluj, unde elevii celei de a 23-a promoții au depus jurământul militar. La evenimentul festiv a participat și Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, dar și Inspectorul general al Poliției Române Benone-Marian Matei care, însă, a evitat interacțiunea cu presa și s-a limitat să transmită un mesaj formal, specific unui asemenea eveniment. 

 

Viitorii polițiști, școliți la Cluj

Tineri din toate zonele țării - Bihor, Cluj, Maramureș, Sălaj, Alba, Bistrița-Năsăud, Arad, Mureș, Satu Mare, Hunedoara, Suceava, Timiș, Sibiu, Harghita, Botoșani, Iași, Caraș Severin, Constanța, Vâlcea și București – au ales să urmeze cursurile Școlii de Poliție din Cluj. 


Aproape 200 de viitori polițiști, din care 28 de fete și 165 de băieți, au depus, vineri, jurământul militar. 

Depunerea jurământului militar la Școala de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, 4 august 2023/Foto: monitorulcj.ro

Prezent la ceremonie, șeful Poliției Române, Benone Matei, i-a îndemnat pe viitorii polițiști să investească în propria educație pentru a reuși să promoveze „valorile esențiale”, proprii unei „societăți corecte”. 


Benone-Marian Matei, Inspectorul general al Poliției Române, prezent la ceremonia de depunere a jurământului militar de la Școala de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, 4 august 2023/Foto: monitorulcj.ro

„Ne aflăm astăzi, aici, pentru a sărbători un moment important din viața tinerilor care depun jurământul militar. În cadrul acestei Școli de Poliție, a Ministerului Afacerilor de Interne, ce a format multe generații de polițiști. 

Dragi tineri!


Fiecare dintre voi a depus eforturi și a demonstrat că merită să fie în această instituție de învățământ. 

Ați arătat că sunteți hotărâți să aduceți un impact pozitiv în societate și să rămâneți în slujba valorilor fundamentale ale statului de drept. 


Prin decizia de a urma o școală de poliție ați ales o instituție în care veți fi instruiți la cele mai înalte standarde”, a declarat Inspectorul general al Poliției Române, Benone Matei. 

în imagine: Tribuna oficială - Mitropolitul Clujului ÎPS Adnrei; Adrian Marian, directorul Școlii de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca și Benone-Marian Matei, Inspectorul general al Poliției Române, 4 august 2023/Foto: monitorulcj.ro

„În calitate de viitori membri ai forțelor de ordine, veți fi adesea chemați să interveniți în situații de criză și să faceți alegeri dificile. Sarcina voastră nu se va rezuma doar la aplicarea legii, ci și la construirea unui mediu sigur și armonios, pentru toți cetățenii. Veți fi modele pentru alții și veți promova valorile esențiale ale unei societăți corecte. Astăzi, odată cu depunerea Jurământului Militar, începeți o nouă etapă în călătoria voastră către împlinirea visului de a fi polițiști. Nu uitați să rămâneți fideli angajamentului vostru, să vă dedicați cu pasiune acestei profesii și să fiți în permanență deschiși să învățați și să vă dezvoltați abilitățile”, a transmis tinerilor chestorul principal de poliție Benone-Marian Matei, prezent la ceremonie.

Șeful Poliției Române a evitat interacțiunea cu presa și a părăsit tribuna însoțit de reprezentanții instituției de învățământ și de alte oficialități. 

Șeful Poliției Române, Benone Matei, după încheierea ceremoniei de depunere a jurământului militar, la Școala de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, 4 august 2023/Foto: monitorulcj.ro

Directorul Școlii de Agenți de Poliție, Adrian Marian, a adresat, la rândul său, un mesaj de încurajare tinerilor și a apreciat eforturile cadrelor didactice, mulți dintre ei absolvenți ai aceleiași instituții de învățământ.

„Din opt profesori diriginți, șapte sunt absolvenți ai Școlii de Poliție din Cluj, care au revenit aici, în urma unor concursuri foarte grele, și asta spune totul despre legătura sufletească dintre profesori, școală și elevi. 

Bucurați-vă de Cluj, de această școală, de acest personal dedicat. Ați ales o profesie prin care îi încurajați pe oameni să respecte legea, să corectați cu mijloace legale pe cei care nu o fac”, a declarat Adrian Marian. 

Înfiinţată în anul 2004, şcoala de poliţie clujeană a pregătit până acum peste 5.500 de agenţi de poliţie, alte două serii de elevi fiind în practică sau pe băncile școlii.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Sportiva clujeancă Ana Maria Pavăl a absolvit Școala de Agenți de Poliție

Ei sunt noii agenți de poliție! O tânără a bifat cea mai mare medie de absolvire din istoria Școlii „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca

abonare newsletter