Actualitate

NEWS ALERT. Incident cu un avion C-27J Spartan. Un motor s-a defectat în zbor între Câmpia Turzii și Otopeni

O aeronavă militară C-27J Spartan a suferit o avarie în timpul unui zbor luni dimineață. Potrivit MApN echipajul aeronavei C-27J Spartan, care efectua zbor de rutină pe traiectul Câmpia Turzii – Otopeni, a raportat o semnalizare la bord cu privire la funcționarea defectuoasă a motorului stâng.

Avion MApN C-27J Spartan Foto: MApN Avion MApN C-27J Spartan Foto: MApN

 

„Luni, 24 iulie, în jurul orei 07.30, echipajul unei aeronave C-27J Spartan, care efectua zbor de rutină pe traiectul Câmpia Turzii – Otopeni, a raportat o semnalizare la bord cu privire la funcționarea defectuoasă a motorului stâng. Echipajul a aplicat procedurile standard prevăzute pentru această situație în normele de exploatare a aeronavei, oprind motorul stâng. Aeronava a aterizat în siguranță pe aeroportul de destinație, Otopeni, în jurul orei 8, fără a fi declarată situație de urgență și fără a fi nevoie de intervenția echipajelor specializate de la sol”, transmite MApN.


La bordul aeronavei se aflau 7 militari – 3 membri ai echipajului și 4 pasageri, care au aterizat fără probleme, transmite instituția.

„În conformitate cu procedurile în vigoare, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a numit o comisie de cercetare a acestui eveniment de zbor, pentru a stabili cauzele producerii acestuia”, mai notează MApN.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit pe un câmp dintre Râșnov și Tohan. Pilotul a murit

Secretar de stat în MApN: „Strategic, Moscova vrea să revină la paradigma Războiului Rece”

De la Cluj-Napoca la Constanța, oficial, cu avionul! Vezi programul zborurilor

abonare newsletter