Actualitate

Amenințare de securitate pe Aeroportul Cluj. Zborul Wizz Air spre Londra, întârziat cu 4 ore

Zborul Wizz Air spre Luton care trebuia să decoleze duminică dimineața de pe Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, a fost întârziat cu aproximativ 4 ore din cauza unei amenințări de securitate.

Îmbarcare avion Wizz Air/ Foto: depositphotos.com Îmbarcare avion Wizz Air/ Foto: depositphotos.com

 

 


Zborul Wizz Air spre Luton care trebuia să decoleze duminică dimineața de pe Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, a fost întârziat cu aproximativ 4 ore din cauza unei amenințări de securitate.

 


Potrivit lui David Ciceo, toate bagajele oamenilor din respectivul avion au fost verificate din nou.

Zborul Wizz Air a avut o întârziere de aproape 4 ore/ Sursa: airportcluj.ro

În urma verificărilor s-a constatat că amenințarea a fost falsă.


„A fost o amenințare la adresa securității și siguranței, printr-un apel telefonic. 
Având în vedere aceste lucruri s-a convocat Comitetul de Criză, a fost verificată aeronava, verificate bagajele din nou și s-a stabilit că nu există nicio amenințare. Aeronava a decolat cu aproape 4 ore întârziere. Este vorba de zborul Wizz Air spre Luton. 
Am făcut sesizare la DIICOT a stabili cine a făcut amenințarea falsă”, a declarat pentru monitorulcj.ro, David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Update ora 10:35


Conducerea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” a revenit cu mai multe detalii. În aeronava care a decolat cu aproape 4 ore întârziere se aflau 149 de persoane.

„În această dimineață, o persoană a semnalat telefonic la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj o amenințare privind siguranța și securitatea pasagerilor pentru zborul companiei aeriene Wizz Air, care urma să efectueze o cursă pe ruta Cluj – Napoca – Luton. La bordul avionului care urma să decoleze la ora 6:15 se aflau 149 de pasageri și echipajul de cabină. 
A fost activat imediat planul de urgență și au fost puse în aplicare procedurile specifice în cazul unei amenințări de securitate, fiind alertate toate instituțiile competente. Pasagerii au fost debarcați în siguranță și s-a trecut la aplicarea procedurilor de verificare a aeronavei și a pasagerilor. În urma verificărilor, nu au fost descoperite indicii care să constituie o amenințare la securitatea și siguranța pasagerilor, astfel încât aceștia au fost reîmbarcați, iar aeronava a decolat în siguranță, la ora 9:54, cu o întârziere de aproximativ 3 ore și jumătate”, se arată în comunicatul de presă.


Update ora 14:55

Reprezentanții companiei aeriene Wizz Air au oferit un punct de vedere în urma evenimentului de duminică dimineață:

„Zborul Wizz Air W6 3301 de la Cluj-Napoca la Londra Luton a fost supus procedurilor de precauție necesare ca răspuns la o potențială îngrijorare de securitate. În conformitate cu protocolul obișnuit aplicat în astfel de cazuri, toate autoritățile relevante au fost prompt notificate. 
Pasagerii au fost debarcați în siguranță și au fost luate măsuri stricte pentru controlul aeronavei și pasagerilor. În urma unor verificări complete, nu a fost identificat nimic, iar aeronava a fost autorizată pentru operare și a decolat în condiții normale la 9:54. Wizz Air își cere scuze tuturor pasagerilor pentru neplăcerile cauzate, însă siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavei este prioritatea noastră, iar compania va trata întotdeauna orice astfel de caz cu maximă seriozitate”

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Mașină, distrusă de flăcări în parcarea Aeroportului Cluj. De la ce a pornit incendiul?

Moment emoționant pe Aeroportul Cluj! O tânără a zburat 13.000 km ca să-și întâlnească frații, după 33 de ani

abonare newsletter