Actualitate

Șofer, amendat cu 1305 lei pentru că nu a oprit la trecerea cu cale ferată, în Cluj-Napoca. Barierele erau COBORÂTE

Un șofer a fost amendat cu 1305 lei și s-a ales cu permisul suspendat pentru că nu a oprit la trecerea cu cale ferată în Cluj-Napoca, deși barierele erau coborâte.

Trecere de cale ferată pe strada Fabricii de Zahăr / Foto: Google Maps Trecere de cale ferată pe strada Fabricii de Zahăr / Foto: Google Maps

 

 


Un șofer a fost amendat usturător fiindcă nu a oprit la trecerea de cale ferată, deși barierele erau coborâte, pe strada Fabricii de Zahăr din Cluj-Napoca:

 


„Ieri, 10 iulie, în jurul orei 07.40, polițiștii Biroului Rutier Cluj, aflați în cadrul activităților derulate pentru siguranța traficului, au identificat pe strada Fabricii de Zahăr din municipiu, un conducător auto în vârstă de 34 de ani, care nu a respectat obligația de a opri autovehiculul la trecerea la nivel cu cale ferată, în contextul în care barierele erau coborâte”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru o perioadă de 120 de zile, adică patru luni.


Inconștiența în timpul traversării unei căi ferate

Poliția Cluj a evidențiat și importanța respectării regulilor de circulație la trecerile la nivel cu calea ferată și faptul că ignorarea prevederilor legale poate provoca adevărate tragedii.

„Conducătorii auto trebuie să dea dovadă de prudență sporită la apropierea și traversarea liniilor de cale ferată curentă sau industrială! Semnalele luminoase și acustice, precum și barierele sau semibarierele au o importanță deosebită, rolul lor fiind de a avertiza conducătorii auto, astfel încât să poată fi evitate accidentele grave”, transmite IPJ Cluj.


IPJ Cluj, precizări

În conformitate cu art. 138 din hotărârea 1391/2006, șoferul este obligat să oprească atunci când:

a) barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare;
b) semnalul cu lumini roșiii și/sau semnalul sonor sunt în funcțiune;
c) întâlnește indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau „Oprire”.


IMPORTANT

  • În cazul imobilizării unei mașini pe calea ferată, șoferul este obligat să scoată imediat pasagerii din vehicul și să elibereze platforma căii ferate, iar când nu este posibil, să semnalizeze prezența vehiculului cu orice mijloc adecvat.
  • Participanții la trafic, care se găsesc în apropierea locului unde o mașină a rămas imobilizată pe calea ferată, sunt obligați să acorde sprijin pentru scoaterea acestuia sau, când nu este posibil, pentru semnalizarea prezenței lui.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Atenție, șoferi! Semafor nou pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, funcțional de marți

Un șofer de autocar a mers aproape 1 km cu spatele pe banda de urgență, pe A1. Avea 32 de pasageri la bord

Ultimele Stiri
abonare newsletter