Actualitate

Căutarea unei chirii în Cluj, stresantă și „umilitoare”: „Nu ai dreptul să locuiești într-o casă decentă”

O tânără, chiriașă la Cluj-Napoca, a povestit umilința și stresul prin care trebuie să treacă pentru a-și găsi un apartament decent de închiriat.

Chiriașii eliberând un apartament / Foto: depositphotos.com Chiriașii eliberând un apartament / Foto: depositphotos.com

 

 


Căutarea unui apartament potrivit de închiriat la Cluj-Napoca poate să fie o perioadă foarte stresantă. Aici intervin mulți factori care fac această căutarea să fie foarte grea, între care se numără prețurile ridicate, lipsa condițiilor decente din apartamente și cerințele absurde ale unor proprietari.

 


O tânără, aflată în situația în care trebuie să își caute o nouă locuință alături de cățelușa sa, a povestit pentru comunitatea „Chirii pet friendly Cluj” chinul prin care trebuie să treacă și atitudinea multor proprietari față de chiriași: 

„O dată la câțiva ani ne regăsim în situația stresantă și totodată umilitoare de a ne căuta chirie în Cluj-Napoca. Cu siguranță ne sună cunoscut termenul «stres» dar vă întrebați de ce și «umilitor»? Fiindcă e umilitor să vezi cum nu ai dreptul să locuiești într-o casă decentă dacă: ai animal de companie (fiindcă e de la sine înțeles că un animal de companie înseamnă mizerie dom'le sau la polul opus, înseamnă că ai mii de euro pentru garanții absurde, desigur că acestea nu se exclud), dacă ai salariul minim (cu siguranță ca și angajat, alegi să primești restul de bani de la înghețata angajatorului, în locul unui salar corect), dacă fumezi (ce om serios și cinstit fumează? Ați văzut voi așa ceva?), dacă ai prieteni (să primești vizite? Dar tu ești chiriaș sau pacient internat la oncologie?), dacă tușești/nu te clătești cu listerine verde, nu de alta dar cel mov nu dă bine cu gresia din baie și poate faci carii și apoi dacă nu ai zâmbetul perfect, proprietarului îi dai de gândit că ești vai steaua ta, nu ai bani de stomatolog, de ce ai avea o chirie decentă?!


V-aș spune că vă scriu asta cu respect, dar probabil ar trebui să le explic unor proprietari ce înseamnă respect și oricum v-am reținut... „Salut, eu și cățelușa mea de 7 ani ne căutăm...” și o să ne mai căutăm, fiindcă nu am câștigat încă la loz în plic astfel încât să nu mai fiu umilită de cerințele proprietarilor și prețul chiriilor”, a spus tânăra. 

Aceasta nu este o situație singulară, ci una cunoscută în municipiul Cluj-Napoca. Monitorulcj.ro a mai scris recent despre o altă situație absurdă, în care contractul de închiriere l-a uimit pe un potențial chiriaș: 


Proprietar din Cluj, condiții aberante pentru chiriași! Îi zugrăvești apartamentul când te muți, plătești 350 lei dacă inviți pe cineva la tine 3 zile


 Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Chiriașii au la dispoziție 15 zile pentru a-și schimba actele, altfel riscă amendarea

Chiriile AU CRESCUT cu 20% în luna mai, la Cluj-Napoca. Valoarea medie: 505 euro!

Ultimele Stiri
abonare newsletter