Actualitate

Imagini surprinzătoare. Un cerb frumos, în pauză de relaxare într-o pădure din Apuseni

Un cerb frumos a fost surprins de camerele de monitorizare, într-o pădure a Parcului Natural Apuseni, într-un moment de relaxare.

Cerb surprins într-un moment de relaxare în Parcul Natural Apuseni/Foto: Ghiță Floca, Parcul Natural Apuseni. Regia Națională a Pădurilor Romsilva Facebook.com Cerb surprins într-un moment de relaxare în Parcul Natural Apuseni/Foto: Ghiță Floca, Parcul Natural Apuseni. Regia Națională a Pădurilor Romsilva Facebook.com

 

 


Cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie.

 


Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie.

„Un mic spa și apoi prânzul pentru un cerb frumos într-o pădure a Parcului Natural Apuseni, momentul fiind surprins de camerele de monitorizare a faunei”, semnalează reprezentanții Romsilva pe pagina de Facebook.


Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cerbi surprinși la scăldat în Parcul Natural Apuseni. Imagini spectaculoase. VIDEO

VIDEO. Imagini spectaculoase în Apuseni. Cerbii și ciutele se bucură de zăpadă

Ultimele Stiri
abonare newsletter