Actualitate

Cod galben de ploi, grindină și vijelii în Cluj

Meteorologii au emis marți o avertizare cod galben de averse, grindină și vânt, care va fi în vigoare până miercuri la ora 03.00.

Meteorologii au emis o atenționare cod galben pentru 12 județe din România, inclusiv Cluj. Foto:  meteoromânia.ro Meteorologii au emis o atenționare cod galben pentru 12 județe din România, inclusiv Cluj. Foto: meteoromânia.ro

 

Vor fi afectate 12 județe. Codul galben intră în vigoare azi la ora 14.00 și va fi valabil până la ora 3.00. 


În nordul Banatului, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în nordul Moldovei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. 

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55...70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.


Totodată, o informare meteorologică intră în vigoare azi la ora 14.00. Vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină și local intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h. 

Astfel de manifestări se vor semnala în după-amiaza zilei de marți (27 iunie) și în cursul nopții de marți spre miercuri (27/28 iunie) în vestul, centrul și nordul țării, iar pe parcursul zilei de miercuri (28 iunie) în sud, sud-est, la munte și local în restul teritoriului. 


Pe alocuri se vor acumula cantități de apă de 15...25 l/mp.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cod galben de vreme severă în județul Cluj. Meteorologii au anunțat ploi, grindină și vânt puternic

Vremea rămâne instabilă! Județul Cluj, sub cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină

Avertizare meteo. Clujul, sub Cod Galben de ploi, vijelii și grindină

abonare newsletter