Actualitate

Avertizare meteo. Clujul, sub Cod Galben de ploi, vijelii și grindină

Avertizare meteorologică de vreme rea și instabilitate atmosferică. Clujul se află sub Cod galben de ploi și vijelii.

Avertizare meteorologică de Cod Galben pentru județul Cluj/Foto: monitorulcj.ro Avertizare meteorologică de Cod Galben pentru județul Cluj/Foto: monitorulcj.ro

 

 


Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare meteo care vizează și județul Cluj. 

 


Codul Galben este valabil pentru intervalul: 16 iunie, ora 10 – 17 iunie, ora 12.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică


În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Crișana, nordul Banatului, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și estul Olteniei. 

„Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp”, informează ANM.


Județul Cluj, vizat de un Cod Galben de vreme instabilă, ploi, vijelii și grindină/Foto:: Administrația Națională de Meteorologie Facebook.com

Potrivit meteorologilor, manifestările de instabilitate atmosferică vor fi pentru scurte intervale de timp și în restul teritoriului.

Vremea va fi în general instabilă și în zilele următoare.


Cod Portocaliu

Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 10 – 17 iunie, ora 12

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă

În jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

De asemenea, judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin şi zona de munte a judeţelor Gorj şi Hunedoara se vor afla sub avertizare Cod roşu de averse torenţiale şi abundente, în următoarele 24 de ore, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Astfel, în intervalul 16 iunie, ora 12:00 - 17 iunie, ora 12:00, în aceste zone, în intervale scurte de timp şi prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 50...70 l/mp şi izolat vor depăşi 80 l/mp.

Județul Cluj se află de câteva zile sub avertizări meteo de vreme instabilă, pentru care a fost emis Cod Galben. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cod GALBEN de vreme instabilă, furtuni și grindină în Cluj

abonare newsletter