Actualitate

Emil Boc, după moartea lui Berlusconi: „Datorită sprijinului său, românii au fost apreciați în Italia pe măsura muncii lor”

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a murit la vârsta de 86 de ani. În acest context, Emil Boc a transmis un mesaj în care spune că fostul premier a fost „un prieten al României și al românilor”.

Emil Boc și Silvio Berlusconi / Foto: Facebook - Emil Boc Emil Boc și Silvio Berlusconi / Foto: Facebook - Emil Boc

 

 


Emil Boc spune că datorită sprijinului pe care Berlusconi l-a oferit în 2009, românii au ajuns să fie apreciați în Italia pe măsura muncii lor:

 


„Regret decesul premierului italian Silvio Berlusconi. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Premierul Berlusconi, dincolo de unele controverse, a fost un prieten al României și al românilor. Am avut șansa să îl întâlnesc, ca premier, de două ori, o dată în Italia și o dată în România. De asemenea, am avut ocazia să îl întâlnesc și să discut cu premierul italian la reuniunile politice ale Partidului Popular European.

În special, doresc să îi mulțumesc pentru sprijinul politic acordat în 2009 pentru aplanarea crizei legate de prezența românilor în Italia. A acceptat imediat o întâlnire oficială la Roma și în urma mesajelor publice transmise situația s-a ameliorat, iar românii au fost apreciați în Italia pe măsura muncii și seriozității lor. Condoleanțe familiei!”, a transmis Emil Boc.


Silvio Berlusconi a murit în spitalul San Raffaele, Milano, unde s-a întors pe 9 iunie, după o pauză. Anterior, acesta a petrecut 45 de zile în spital din cauza pneumoniei și a cancerului, scrie Corriera della Sera.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Silvio Berlusconi, fost premier al Italiei, a murit la 86 de ani

Silvio Berlusconi afirmă că a primit propuneri din România pentru a candida la europarlamentare

abonare newsletter