Externe

Silvio Berlusconi, fost premier al Italiei, a murit la 86 de ani

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a murit la vârsta de 86 de ani.

Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, a murit la vârsta de 86 de ani/Foto: Silvio Berlusconi Facebook.com Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, a murit la vârsta de 86 de ani/Foto: Silvio Berlusconi Facebook.com

 

 


Berlusconi a murit în spitalul San Raffaele, Milano, unde s-a întors pe 9 iunie, după o pauză. Anterior, acesta a petrecut 45 de zile în spital din cauza pneumoniei și a cancerului, scrie Corriera della Sera.

 


Berlusconi s-a născut în 1936 la Milano și a activat mulți ani în domeniul afacerilor. 

În 1994 a fondat mișcarea politică Forza Italia, care ulterior a fost transformată în partid.


Berlusconi a fost de patru ori prim-ministru al Italiei - în 1994-1995, 2001-2005, 2005-2006 și 2008-2011. În prezent, partidul său participă la coaliția de guvernământ aflată la putere în Italia.

În timpul mandatului lui Berlusconi, Italia a aderat la zona euro. Politicianul a reușit să construiască relații bune și cu Rusia lui Putin, lider față de care l-a legat o prietenie de lungă durată.


Berlusconi s-a prezentat în repetate rânduri în fața instanței: împotriva lui au fost deschise circa 80 de procese, dar toate procesele au fost închise fie din cauza prescripției, fie prin împăcarea părților, fie s-au încheiat cu achitare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Silvio Berlusconi riscă să nu aibă dreptul de a candida şase ani în urma condamnării în dosarul Mediaset

Silvio Berlusconi afirmă că a primit propuneri din România pentru a candida la europarlamentare

abonare newsletter