Actualitate

Zona de munte din Cluj, sub COD GALBEN de ploi torențiale și vijelii. Cantitățile de apă pot depăși 30 l/mp

Meteorologii au emis, luni dimineață, o atenționare meteorologică de Cod Galben de ploi torențiale și vijelii pentru zona de munte din Cluj și alte județe din țară. Până când este în vigoare.

Vreme instabilă/ Foto: pixabay.com Vreme instabilă/ Foto: pixabay.com

 

 


Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică de Cod Galben pentru Cluj și alte județe din țară. Instabilitatea atmosferică poate aduce ploi torențiale, grindină și vijelii.

 


Avertizarea este valabilă în intervalul, luni, 12 iunie, de la ora 06:00 – marți, 13 iunie, ora 10:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Oltenia, sud-vestul și sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.


„În restul teritoriului, după-amiaza și seara, manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi pe arii restrânse”, a transmis ANM.

Zonele vizate de avertizarea meteorologică/ Sursa: ANM

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Subsoluri și locuințe inundate după ploile de duminică. Mesaje RO-Alert de inundații în Buru!

Subsoluri, garaje și curți din Cluj, pline de apă după furtună! 26 adulți și 6 copii, evacuați din parcarea inundată de la VIVO

Ultimele Stiri
abonare newsletter