Actualitate

COD GALBEN de ploi și vreme rea, până vineri seară, la Cluj

Județul Cluj și alte 17 județe din România se află sub avertizare meteo de vreme rea, până vineri seară. Sunt anunțate ploi torențiale, cu vânt și descărcări electrice.

COD GALBEN de ploi și vreme rea, până vineri seară, la Cluj. FOTO: Pixabay COD GALBEN de ploi și vreme rea, până vineri seară, la Cluj. FOTO: Pixabay

 

 


Administrația Națională de Meteorologie a emis joi două avertizări meteorologice pentru vreme rea și ploi. Prima avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată este valabil joi în intervalul 12-21 și vizează 12 județe din centrul, vestul și nord-vestul țării.

 


În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului în Maramureș, Crișana, nord-vestul Transilvaniei, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Judeţele afectate sunt: Arad, Hunedoara (jumătatea de nord), Alba (partea de vest), Bihor, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava (partea de vest), Mureş (nord-est) şi Harghita.


Cod galben până vineri seara

Cea de-a doua atenționare meteorologică emisă de ANM este valabilăîn intervalul 08 iunie, ora 21 – 09 iunie, ora 23 și vizează 17 județe din țară, inclusiv Clujul. În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, precum și la munte. Aceasta se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

În zilele următoare, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.


Judeţele care se vor afla sub Codul galben de vreme rea sunt: Caraş-Severin, Timiş, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Bihor, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava (partea de vest), Mureş, Harghita, Braşov, Covasna.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Când scăpăm de ploi și furtuni în Cluj? Prognoza meteo pentru acest weekend

abonare newsletter