Actualitate

Mai multe comune din Cluj, sub avertizare meteo de ploaie și grindină

Comunele Feleacu, Petreștii de Jos, Săndulești, Ciurila, Tureni și Aiton sunt sub cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice și grindină.

Mai multe comune din Cluj, sub avertizare meteo de ploaie și grindină. FOTO: Pixabay Mai multe comune din Cluj, sub avertizare meteo de ploaie și grindină. FOTO: Pixabay

 

 


Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de tip now-casting Cod Galben de ploi și grindină, valabilă până la ora 16. Sunt vizate mai multe localități din județul Cluj: Feleacu, Petreștii de Jos, Săndulești, Ciurila, Tureni, Aiton.

 


Potrivit meteorologilor, se vor semnala averse care vor acumula 20...25 l/mp, descărcări electrice, izolat grindină de mici dimensiuni. 

Amintim că județul Cluj se află parțial sub cod galben de vreme rea, până duminică dimineață. În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Oltenia, sudul Banatului, vestul și nord-vestul Munteniei, Dobrogea și în vestul și sud-vestul Transilvaniei. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (3/4 iunie) aria acestor fenomene se va restrânge spre sud-vestul teritoriului.


Astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni, iar în Moldova și în jumătatea estică a Munteniei temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50...60 km/h.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt, la Cluj. Până când e valabil?

Ultimele Stiri
abonare newsletter