Actualitate

Tur velo pe malul Someșului din Cluj-Napoca până în Gilău. Traseul se întinde pe 50 de km

Clujenii dornici de o „evadare” din aglomerația urbană au ocazia de a participa la un tur ghidat pe bicicletă care va avea loc, sâmbătă, 20 mai.

Clujenii dornici de o „evadare” din aglomerația urbană au ocazia de a participa la un tur ghidat pe bicicletă care va avea loc, sâmbătă, 20 mai/ Foto: Clubul de Cicloturism "Napoca" - Facebook Clujenii dornici de o „evadare” din aglomerația urbană au ocazia de a participa la un tur ghidat pe bicicletă care va avea loc, sâmbătă, 20 mai/ Foto: Clubul de Cicloturism "Napoca" - Facebook

 

 


Sâmbătă 20 mai, Someș Delivery și Clubul de Cicloturism „Napoca” (CCN) organizează un tur ghidat de-a lungul Someșului Mic, din Cluj-Napoca până la Gilău și retur, cu plecare la ora 12:00 din Piața Unirii.

 


„Tura este deschisă oricărei persoane interesate, în vârstă de cel puțin 14 ani (dat fiind că se desfășoară parțial și pe drumuri publice) care are bicicleta în bună stare tehnică și echipată conform legislației rutiere. Va avea o lungime totală de circa 50 km ( calculată din centrul Clujului, din Piața Unirii) și diferența de nivel de numai circa 450 metri si de desfășoară pe drum asfaltat sau pietruit și unele porțiuni de drum de pământ, fiind de dificultate medie spre ușoară și accesibilă și fără nivel semnificativ de antrenament. Se recomandă totuși bicicleta cu structura de tip mountain bike sau alt tip de bicicletă cu cauciucuri mai groase și mai multe viteze și un nivel cel puțin mediu de abilități de pedalat.

Participanții trebuie să aibă apă, mâncare, pelerină, haine pentru vreme mai rece sau cu vânt și cele necesare în general unei excursii pe bicicletă de o zi, inclusiv o minimă trusă medicală și tehnică ce include petece, pompă și cameră de rezervă iar cei sub 16 ani vor trebui să poarte cască.  Tura este gratuită. Toți participanții trebuie să respecte integral legislația rutieră”, au transmis organizatorii.

Turul va fi ghidat de Radu Mititean, ghid de turism, autor de hărți cicloturistice și director executiv al Clubului de Cicloturism Napoca.


Traseul turului velo

P-ța Unirii – str. Ferdinand – p-ța M.Viteazu – str. I.P.Voitești – str. Dacia (prezentare loc desfășurare SD în 21 mai) – str. Dragalina – bd. 1 Dec. 1918 – str. Paul Ioan – str. Donath – Donath Park – baraj Florești II – dig pe mal stg. lac Florești apoi malul stâng al canalului Someșului – baraj Florești I – mal stâng al canalului Someșului – Gilău – baraj Gilău – Gilău 9 ocolirea zonei parc / castel) – str. Suceagului – terasa Someș – balastiere – mal drept Someș vechi – coada lac Florești – terasa Someș – baraj Florești – Florești str. Lacului – DN1 – Cluj-Napoca (zona Nodul N) – Parcul Rozelor – pista mal drept Someș – str. Splaiul Independenței – str. Barițiu – str. Ferdinand – P-ța Unirii.

Turul velo face parte din ansamblul de evenimente „Somes Delivery Cluj” ediția 2023 ( SD23 ), desfășurat în 20 - 21 mai, în care, timp de 2 zile.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Activități cu și despre Someș la Cluj, la sfârșitul lunii mai, în cadrul Someș Delivery

Activități despre Someș în Cluj-Napoca, în cadrul Someș Delivery. Tururi ghidate, ateliere și dezbateri

abonare newsletter