Actualitate

Activități cu și despre Someș la Cluj, la sfârșitul lunii mai, în cadrul Someș Delivery

Someș Delivery îi invită pe clujeni să ia parte la diverse ateliere, activități și evenimente pe malul Someșului, la Cluj-Napoca, în 20-21 mai.

Tură pe 2 roți la Muzeul Apei/ Foto: Somes Delivery - Facebook Tură pe 2 roți la Muzeul Apei/ Foto: Somes Delivery - Facebook

 

 


În perioada 20-21 mai va avea loc o nouă ediție a evenimentului Someș Delivery, de data aceasta în Cluj-Napoca. Clujenii se pot bucura de două zile întregi cu evenimente și activități cu și despre Someș.

 


„Save the date! Între 20 – 21 mai ne reîntâlnim pe malurile Someșului!

Someș Delivery 2023 | Cluj | Pentru un Someș mai verde!


Continuăm astfel campania Someșul Culoar-Verde Albastru prin care ne propunem transformarea râului într-un culoar natural protejat și apropierea locuitorilor de Someș prin intervenții, activități, dezbateri și evenimente pe teme de sustenabilitate. Timp de 2 zile ne bucurăm împreună de râul care ne străbate orașul și despicăm firul în patru pentru un Someș mai verde!”, au transmis organizatorii.

Programul va fi anunțat zilele următoare, însă potrivit organizatorilor, vor fi organizate și mai multe trasee pentru cei cu bicicletele.


„În Cluj suntem în mijlocul unui șantier extins al malurilor unde abia am găsit un loc să ne ancorăm de malul Someșului pe spațiul verde îngust al străzii Dacia. Orice în aval și-n amonte este într-o continuă transformare iar această zonă produce un efect de pâlnie în continuitatea culoarului verde albastru. Un pretext bun să ducem mai departe discuția despre culoarului Someșului și despre lățimea acestuia și impactul benefic pe care-l poate avea un culoar natural care depășește limitele zonei de protecție de 15-20 de metri pentru calitatea vieții în oraș și pentru creșterea rezilienței în fața schimbărilor climatice.

Explorăm împreună Someșul din Cluj pe două roți în prima zi. A doua zi explorăm zona străzii Dacia și segmentul pâlnie al Someșului Mic din centrul Clujului, vom avea prezentări ale unor specialiști ai mediului urban și natural de-a lungul râului, discutăm tema lățimii ample a culoarului în cadrul Consiliului Apei, prezentăm rezultatele unui workshop de mediu care a studiat instalații de monitorizare a poluării apelor, copiii vor putea participa la ateliere dedicate lor, vom lua cina împreună la masa bunei vecinătăți pe ritmuri de muzică pe seară”, au transmis organizatorii.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Someș Delivery ajunge în Apahida. Concurs de proiecte pentru animarea râului

Someș Delivery ajunge în zona industrială a Clujului. Ateliere de reciclare, spectacole, dezbateri despre Someș timp de o lună

abonare newsletter