Actualitate

Trafic reluat pe A10, Sebeș - Turda! Un sector de drum a fost închis timp de trei luni. VIDEO

Traficul a fost reluat vineri pe autostrada A10 Sebeș - Turda, în zona alunecării de teren. Circulația rutieră a fost închisă pe un sector de drum încă din luna februarie.

A10, Sebeș-Turda / Foto: captură video - CNAIR A10, Sebeș-Turda / Foto: captură video - CNAIR

 

 


Circulaţia a fost reluată vineri, pe sensul de deplasare Sebeş - Turda, de pe autostrada A10, pe un sector de un kilometru, după remedierea deficienţelor şi punerea în siguranţă a drumului în zona afectată, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit companiei de drumuri, pentru remedierea unor deficienţe apărute la corpul drumului, la cererea constructorului, CNAIR a luat decizia ca, începând din 1 februarie 2023, traficul să fie închis pe sensul de deplasare Sebeş - Turda, de pe autostrada A10, pe sectorul cuprins între km 15+760 - 16+800.


„Menţionăm că toate lucrările necesare au fost efectuate de constructor din fonduri proprii, acestea fiind în perioada de garanţie”, se arată în informarea CNAIR.

În fapt, în zonă a avut loc o alunecare de teren. Cauza alunecării de teren de pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, din zona Alba Iulia Nord, ar fi fost „o acumulare de apă neașteptată și imprevizibilă” care a condus la creșterea nivelului hidrostatic și a unei scurgeri transversale a apelor freatice spre exteriorul drumului amenajat.


Prin această s-a redus sensibil rezistență terenului și micșorarea coeziunii, rezultând un coeficient de siguranța subunitar pentru stabilitatea generală. Regimul pluvial intens precum și modificările hidrogeologice au condus la schimbarea importantă a ipotezelor inițiale de calcul, în principal prin creșterea nivelului hidrostatic în acest amplasament.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un câine aleargă disperat printre mașini A10 Sebeș-Turda! Șoferii îl ocolesc „la mustață” - VIDEO

VIDEO Autostrada A10 Sebeș-Turda o ia la vale. Cum arată lucrările la alunecarea de teren pentru care s-a închis traficul

abonare newsletter