Actualitate

Un hoț a prădat două biserici din Dej și a luat cu el aproape 2.000 de euro. Acum este sub control judiciar

Două biserici din Dej au fost prădate de hoți, care au distrus lăcașurile de cult și au golit cutia milei. Prejudiciul este de aproape 2.000 de euro.

A golit cutia milei din două biserici din Dej/Foto: IPJ Cluj A golit cutia milei din două biserici din Dej/Foto: IPJ Cluj

 

 


Miercuri, în jurul orei 06.10, Poliția municipiului Dej a fost sesizată, prin apel 112, despre faptul că, în noaptea 25/26 aprilie a.c., persoane necunoscute ar fi sustras sume de bani din cutia destinată colectării, aflată in interiorul unei Biserici Ortodoxe din municipiul Dej.

 


Ulterior, în jurul orei 08.00, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că în cursul aceleiași nopți, persoane necunoscute ar fi pătruns, prin efracție, în două lăcașe de cult situate în municipiului Dej, de unde ar fi sustras sume de bani.

În aceste situații a fost estimat un prejudiciu total în valoare de 9.000 de lei, reprezentând sumele de bani și distrugerile cauzate.


„În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, împreună cu cei ai Secției 5 Poliție Rurală Dej, au condus la identificarea unui bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Chiuiești.

La data de 26 aprilie a.c., în baza probatoriului administrat, polițiștii au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele acestuia, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, informează IPJ Cluj. 


În continuare, în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Minorii care au furat în duminica Paștelui obiecte de cult din Biserica Sf. Mihail, identificați de polițiști

Ultimele Stiri
abonare newsletter