Actualitate

Minorii care au furat în duminica Paștelui obiecte de cult din Biserica Sf. Mihail, identificați de polițiști

Trei copii, cu vârste cuprinse între 11 și 12 ani, au fost prinși de polițiști după ce ar fi sustras în duminica Paștelui obiecte de cult din Biserica Sf. Mihail.

Trei copii, prinși de polițiști după ce ar fi sustras în duminica Paștelui obiecte de cult din Biserica Sf. Mihail/Foto Biserica Sf. Mihail Cluj Facebook.com Trei copii, prinși de polițiști după ce ar fi sustras în duminica Paștelui obiecte de cult din Biserica Sf. Mihail/Foto Biserica Sf. Mihail Cluj Facebook.com

 

 


În august 2022, la scurt timp după încheierea lucrărilor de reabilitare și restaurare a Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca, lăcașul de cult a fost vandalizat, iar cutia de donații a fost furată. 

 


Oamenii legii au reuşit să identifice minorii care în duminica de Paşte au făcut dezordine în Biserica Sfântul Mihail din Cluj-Napoca şi au furat capacul din cupru al cristelniţei, potrivit preotului paroh şi prim-protopopului Attila László, citați de agenţia maghiară de presă MTI.

Potrivit datelor din ancheta realizată de poliţişti, făptaşii au fost trei copii cu vârste cuprinse între 11 şi 12 ani, care au intrat în biserica romano-catolică din centrul municipiului Cluj-Napoca, recent renovată, şi au sustras un vas de cult. 


Întrucât este vorba de minori, aceștia nu vor fi sancționați, iar potrivit reprezentanților parohiei, nici părinții nu pot fi trași la răspundere. 

Copiii ar fi vândut capacul cristelniței pentru câțiva lei. Ulterior, în urma cercetărilor efectuate de polițiști, obiectul pe care copiii l-au luat cu ei după ce s-au spălat cu apă sfinţită, a fost descoperit într-un punct de colectare a deşeurilor și returnat parohiei. 


„Rămânem cu speranţa că ne putem păstra în mod eficient valorile, prezentându-le celor interesaţi spre a fi admirate şi protejându-le de cei care au intenţii distructive”, arată reprezentanții parohiei. 

Lăcașul de cult, închis turiștilor în timpul slujbelor

După incident, prim-protopopul Attila László a declarat că din cauza furturilor repetate şi a comportamentului neadecvat al vizitatorilor biserica recent renovată va fi supravegheată mai strict, informează sursa citată. 


Biserica şi turnul bisericii vor fi deschise în faţa vizitatorilor timp de câteva ore, dimineaţa şi după-amiază, iar la prânz şi în timpul slujbelor vor fi închise turiştilor, potrivit reprezentanților parohiei. 

Biserica Sfântul Mihail a fost renovată și sfinţită în 13 august 2022. 

La scurt timp, persoane neidentificate au intrat prin efracţie în lăcaşul de cult şi au sustras de acolo o cutie pentru donaţii, iar a doua zi, un vitraliu a fost vandalizat cu o bară de fier.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum se vede Clujul de pe Biserica „Sfântul Mihai”. Imagini care îți taie respirația. GALERIE FOTO

Biserica Sf. Mihail a fost VANDALIZATĂ. Hoții au furat 3.000 de lei din cutia milei - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter