Actualitate

O elevă s-a înecat cu un jeleu la școală în Geaca! A fost transportată cu elicopterul SMURD la UPU Cluj-Napoca

O elevă din Geaca, județul Cluj, a fost transportată de urgență la UPU - Spitalul de Copii din Cluj-Napoca după ce s-a înecat cu un jeleu.

Fată înecată cu jeleu la școală, transportată la spital cu elicopterul / Foto: smurd.ro Fată înecată cu jeleu la școală, transportată la spital cu elicopterul / Foto: smurd.ro

 

 


Eleva era inconștientă la momentul sosirii echipajului SMURD. După ce i-au fost aplicate manevrele de resuscitare și primul ajutor, semnalele vitale i-au revenit, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj.

 


Copilul a fost transportat cu elicopterul SMURD la UPU - Spitalul pentru Copii Cluj-Napoca.

„Echipajul SMURD din cadrul Punctului de Lucru Mociu a fost solicitat în cursul zilei de astăzi pentru a interveni în cazul unei eleve de 14 ani care s-a înecat cu un jeleu la Școala Gimnazială Geaca. Apelul de urgență a venit în jurul orei 11.00, în urma căruia au fost dislocate pentru acordarea primului ajutor calificat și a asistenței medicale de urgență echipajul SMURD din cadrul Punctului de Lucru Mociu, un echipaj SAJ din cadrul Spitalului Municipal Gherla și elicopterul SMURD din Punctul Aeromedical Jibou.


În momentul sosirii la fața locului salvatorii au găsit eleva întinsă pe bancă în stare de inconștiență. Acesteia îi erau aplicate manevrele de resuscitare de bază de către medicul de familie din cabinetul medical din sat și asistenta medicală din cadrul Școlii Gimnaziale.

Echipajele medicale SMURD și SAJ au acționat cu echipamentele speciale pentru a asigura eliberarea căilor aeriene și aplicarea manevrelor de resuscitare. În scurt timp semnalele vitale au revenit, iar victima a fost preluată de către echipajul elicopterului SMURD și transportată la UPU Copii”, a transmis ISU Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Eleva căzută de la etaj la Școala „George Coșbuc”, internată la ATI după operație. Care e starea fetei? Noi detalii.

Intervenție contracronometru pentru salvarea a doi bebeluşi

Ultimele Stiri
abonare newsletter