Actualitate

Un bloc de trei etaje „răsare” între case, pe strada Paris. Zona, în vizorul investitorilor imobiliari

Un bloc cu trei etaje și mansardă va fi construit pe strada Paris, între case. Construcția actuală – o casă dărăpănată, dar cu aspect inedit – va fi demolată.

Imobil actual pe Paris 22 (Foto: Google Maps) vs. imobil propus pe acest teren (Foto: proiect tehnic) Imobil actual pe Paris 22 (Foto: Google Maps) vs. imobil propus pe acest teren (Foto: proiect tehnic)

 

 


Un proiect imobiliar ce urmează să fie dezvoltat pe strada Paris, numărul 22, municipiul Cluj-Napoca a primit recent aviz pozitiv. Este vorba despre un bloc cu regim de înălțime S+P+3E+R, al cărui beneficiar este compania SC B B IMOBIL TRADE SRL.

 


Blocul va avea funcțiuni mixte - spațiu comercial și locuințe (circa 9 apartamente de 2 și 3 camere) și va fi construit între două case. Pe terenul viitoarei construcții se află, în prezent, tot o casă, despre care se arată că se află în stare relativ bună, dar care va fi dărâmată pentru a face loc noii investiții. Clădirea are un aspect aparte, în prezent, și reușește să atragă privirile trecătorilor prin fațada acoperită cu vegetație.

Clădirea actuală atrage privirile trecătorilor, prin aspectul inedit. FOTO: Google Maps

„Pe teren există un imobil cu regimul de înălțime P. Structura acestora este cu fundații din beton și piatră, zidărie de piatră și învelitoare cu țiglă. Stare acestora este relativ bună. Prin proiect se propune demolarea clădirii existente”, se arată în documentație.


Prin proiect, se propune:

  • Demolarea clădirii existente;
  • Construirea unui imobil mixt (garaj subteran, dotări și spatii comerciale, locuințe), cu regimul de înălțime S+P+3E+ER;
  • Amenajarea terenului, prin realizarea unor zone dalate și plantarea spațiilor verzi pe sol natural;
  • Refacerea împrejmuirii la latura nord, sud și est.
Construcție avizată pe locul casei. FOTO: site Primăria Cluj-Napoca

Clădirea propusă va avea 9 locuri de parcare la subsol, adăpost de protecție civilă, parcări pentru biciclete și spații tehnice. Parterul va fi alcătuit dintr-un spatiu comercial iar la etajele superioare, din locuințe: circa 9 apartamente cu 2 și 3 camere. Înalțimea maximă este de 19,80 m. La nivelul aticului etajului retras, cota superioară este de 16,50 m. Clădirea va avea o amprentă la sol de 158 de metri pătrați, iar suprafața desfășurată este de 1.400 de metri pătrați.


Din suprafața terenului, proprietarul va ceda o bucată cu titlul de drum, pentru regularizarea profilului străzii Paris. Imobilul propus se va construi pe limita de proprietate pe latura nordică și sudică, asigurând un front continuu la strada Paris. Proiectul propune și amenajarea unui spațiu verde cu loc de joacă în incintă și un spațiu plantat cu vegetație medie pe latura vestică, „care să ofere intimitate față de clădirile învecinate”, se arată în proiect.

Construcție avizată pe locul casei. FOTO: site Primăria Cluj-Napoca

Zona Paris - București - Piața 1 mai, un magnet pentru investitori

Zona străzii Paris și a străzilor adiacente a fost luată în vizor de investitorii imobiliari, în ultimii ani. Mai multe blocuri, de dimensiuni mai mici sau mai mari, au focst construite recent în zonă, culminând cu investiția celor de la Maurer din Piața Abator, cea mai înaltă clădire din zona semi-centrală a orașului, pe 28 de niveluri:  23 de etaje, cu 300 de apartamente de lux și parcare subterană pe 5 niveluri. O clădire din cadrul complexului a fost deja construită și alte două se află în lucru.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ce spune primarul Emil Boc despre blocurile care se ridică pe Brâncuși, zonă unde autorizațiile sunt suspendate? „Omorâm Clujul definitiv”

Ultimele Stiri
abonare newsletter