Actualitate

Traficanții de droguri, vânați de DIICOT. Au mai fost prinși doi bărbați care vindeau etnobotanice în Cluj și Sălaj

Încă doi traficanți de droguri care activau în Cluj și Sălaj au fost prinși de procurorii DIICOT. Bărbații au fost arestați preventiv.

Percheziții la traficanți de droguri / Foto: DIICOT Percheziții la traficanți de droguri / Foto: DIICOT

 

 


Doi bărbaţi din Sălaj şi Cluj, bănuiţi că ar fi ar fi vândut, în repetate rânduri, în acest an, substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv către consumatori din judeţele Cluj și Sălaj, au fost arestaţi preventiv.

 


Poliţia Română precizează, luni, într-un comunicat de presă, că în 6 aprilie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Sălaj, alături de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj - Napoca, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Sălaj, au efectuat trei percheziţii domiciliare şi două percheziţii auto, în comuna Dragu şi în municipiul Cluj-Napoca, la persoane bănuite de procurarea, comercializarea, punerea în vânzare şi deţinerea de produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

„În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea cercetărilor, 3 grame de substanţă albă, cristalină, telefoane mobile şi cartele telefonice. Patru persoane, cu vârste cuprinse între 28 şi 39 de ani, sunt bănuite că ar fi comercializat, în repetate rânduri, în cursul anului 2023, substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv către consumatori din judeţele Sălaj şi Cluj”, se arată în comunicatul menţionat.


Potrivit sursei citate, au fost emise ordonanţe de reţinere, pentru 24 de ore, pe numele a doi bărbaţi, unul de 28 de ani, din comuna Dragu, judeţul Sălaj şi altul de 39 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, iar ulterior, faţă de cei doi bărbaţi, a fost dispusă măsura arestării preventive.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj continuă cercetările în cauză, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Sălaj, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor în cauză. La acţiune au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Sălaj şi Cluj şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, iar activitatea a beneficiat şi de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Pedepse mai mari pentru trafic de droguri și etnobotanice. Condamnare la închisoare pentru traficanții de droguri de mare risc

Rețea de traficanți de droguri din Cluj, destructurată de polițiști. Procurorii au ridicat 46 kg de cannabis și substanțe psihoactive

33 kg de droguri și 17.000 euro, ridicați de la traficanții care acționau în Cluj. Cu cât vindeau gramul? VIDEO

abonare newsletter