Actualitate

Inuman. Câini legați unul de celălalt în câmp, găsiți aproape înghețați.

Trei câini au fost găsiți, vineri, pe un câmp din Cluj, legați între ei cu un lanț, slabi, înghețați și dezorientați.

sursă foto Facebook IPJ Cluj sursă foto Facebook IPJ Cluj

 

În urma unei postări pe rețelele de socializare, polițiștii din Huedin, alături de alți iubitori de animale, au intervenit pentru salvarea cățelușilor.


Agentul șef principal de poliție Popa Călin, alături de Alin Bodea, ajutorul lui, ambii de la postul de poliție Mărgău au găsit cățeii în câmp, pe rază localității Mărgău. I-au hrănit, dezlegat și între timp, au sosit reprezentanții primăriei, alături de un medic veterinar.

„Cățeii au primit îngrijirile de specialitate și au o stare de sănătate bună, spre fericirea noastră”, transmite IPJ Cluj.


Asociația pentru Protecția Animalelor „Cezar” din orașul Huedin a răspuns solicitării polițiștilor și i-a primit în grijă.

„Profităm să va prezentăm micii «rătăciți». Momentan sunt putin speriați, dar cu siguranță dornici să ofere recunoștință sinceră, iubire și devotament. Dacă sunteți în căutarea unui nou membru al familiei, nu ezitați să-i contactați pe reprezentanții Asociației Cezar. Pe lângă faptul că o să aducă multă bucurie în viață dumneavoastră, puteți ajuta la salvarea unor vieți și susținerea unor cauze importante”, se arată pe pagina de Facebook a IPJ Cluj.


Polițiștii spun că situația în sine reprezintă un abuz împotriva animalelor și vor cerceta circumstanțele acesteia, pentru a lua măsurile legale.

„Dacă sunteți martorii unor astfel de comportamente, este important să sesizați incidentele, pentru a putea preveni suferința prietenilor noștri necuvântători”, mai spun oamenii legii.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Voluntarii clujeni care au intervenit împreună cu doi câini de salvare în urma cutremurelor devastatoare din Turcia, premiați cu distincția „Onoare pentru Cluj”

Câini fără stăpân ridicați de pe Valea Chintăului

Copilul de 10 ani sfâșiat de trei câini este în stare CRTICĂ la ATI: „Ne-am dori ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple”

Ultimele Stiri
abonare newsletter