Actualitate

Circulație rutieră în condiții de iarnă în zona de munte a Clujului. Nu sunt drumuri județene blocate traficului rutier

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe mai multe sectoare de drum din județul Cluj, mai ales în zona montană. Însă nu există drumuri județene blocate traficului rutier.

Condiții de iarnă pe drumurile județene din Cluj/Foto: Consiliul Județean Cluj Facebook.com Condiții de iarnă pe drumurile județene din Cluj/Foto: Consiliul Județean Cluj Facebook.com

 

 


Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de vineri, 7 aprilie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier.

 


Totuși, din cauza căderilor de zăpadă și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în ultimele zile, pe mai multe sectoare de drum, mai ales în zona de munte a județului, circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă.

Pe drumurile județene situate în 𝐳𝐨𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐆𝐡𝐞𝐫𝐥𝐚 și 𝐃𝐞𝐣, momentan, intervențiile specifice activității de iarnă sunt minime, mai exact doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant. 


„În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă și buldozere pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante pentru combaterea fenomenului de polei în zonele de munte ale județului. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate”, informează Consiliul Județean Cluj.

Sute de tone de material antiderapant pe drumurile județene

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 6 aprilie, s-a acţionat pe 11 drumuri județene situate pe raza 𝐳𝐨𝐧𝐞𝐢 𝐇𝐮𝐞𝐝𝐢𝐧. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a impus intervenția pe 10 drumuri județene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 130 de tone de material antiderapant. 


Pe drumurile judeţene situate în 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐆𝐢𝐥𝐚𝐮, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe opt drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi a fost necesară intervenția pe cinci drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 50 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

De asemenea, pe drumurile judeţene situate în 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐓𝐮𝐫𝐝𝐚, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 11 drumuri judeţene, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi fiind necesară intervenția, inclusiv prin revizii, pe opt drumuri sau sectoare de drumuri județene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 110 tone de material antiderapant. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Traseul Gilău-Mărișel, blocat de un arbore căzut la pământ. Drumarii au intervenit pentru îndepărtarea obstacolului

abonare newsletter