Actualitate

Premieră. Zboruri regulate Cluj-Budapesta de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu”

Compania aeriană Air Connect va opera în premieră zboruri regulate spre Budapesta și Constanța de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu" Cluj.

Un nou zbor Cluj-Budapesta de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca/Foto: monitorulcj.ro Un nou zbor Cluj-Budapesta de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca/Foto: monitorulcj.ro

 

 


Marți, 28 martie 2023, a fost inaugurată ruta Cluj-Napoca – Budapesta, operată de noua companie aeriană românească, AirConnect

 


Compania aeriană AirConnect va opera în premieră anul acesta de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu" Cluj zboruri regulate spre Budapesta și Constanța. 

Primul zbor AirConnect Cluj-Napoca-Budapesta/Foto:monitorulcj.ro

Zborurile spre Budapesta sunt operate în sezonul de vară 2023 cu două frecvențe pe săptămână în fiecare zi de marți și sâmbătă, iar zborurile spre Constanța vor debuta începând cu 22 iunie 2023, cu două frecvențe pe săptămână în fiecare zi de joi și duminică.


„Ne bucurăm să începem astăzi operarea zborurilor regulate între Cluj Napoca și Budapesta, cu 2 frecvențe săptămânale în zilele de marți și sâmbătă. 

în imagine: Tudor Constantinescu, Director General AirConnect la inaugurarea zborului Cluj-Budapesta operat de compania românească/Foto: monitorulcj.ro

AirConnect pune la dispoziția clujenilor o alternativă de călătorie rapidă și confortabilă către capitala Ungariei, ofertele de zbor fiind variate și adaptate fiecărui tip de călător”,  a declarat Tudor Constantinescu, Director General AirConnect în cadrul conferinței de presă organizate marți la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca.


  • Dată de debut 28 martie 2023 Budapesta

Marți și Sâmbătă: Cluj-Napoca 13:05 – Budapesta 13:20/ Budapesta 10:20 – Cluj-Napoca 12:35

  • Dată de debut 22 iunie 2023 Constanța 

Joi și Duminică: Cluj-Napoca 19:00 – Constanța 20:25/ Constanța 17:00 – Cluj-Napoca 18:25


„Apreciem în mod deosebit decizia companiei AirConnect de a începe operarea zborurilor spre Budapesta, demonstrând încă o dată faptul că aeroportul clujean este aeroportul regional cu cea mai dinamică şi spectaculoasă dezvoltare în ceea ce priveşte nevoile de conectivitate ale pasagerilor.

în imagine: David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj la inaugurarea  zborului Cluj-Budapesta operat de compania românească/Foto: monitorulcj.ro

Sezonul de vară aduce o mai mare diversitate a alternativelor de călătorie pe cale aeriană și suntem convinși că noile destinaţii aduse de către AirConnect vor fi apreciate de pasageri, pe toate segmentele de trafic, respectiv trafic business sau turistic”, a declarat David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj. 

Biletele de avion pot fi deja achiziționate de pe website-ul companiei, www.air-connect.com, din aplicația disponibilă în Apple Store si Google Play Store, ori prin intermediul agențiilor de turism, la tarife începând de la 49.70 € (tarif pe segment de zbor, taxe incluse, locuri limitate). 

Potrivit lui Tudor Constantinescu, compania AirConnect își propune să deservească un număr de 150.000 de pasageri doar pe parcursul acestei veri.

De asemenea, AirConnect urmărește să acopere și alte zone din țară în viitor, precum zona Moldovei, cu zboruri spre Iași sau Chișinău.

AirConnect este o nouă companie aeriană înființată în România de către 7 investitori privați, din dorința de a deservi piața regională din zonă. 

Compania a început operarea în august 2022, oferind zboruri interne în România, conectând aeroporturile regionale cu hub-urile din proximitate și zboruri de vacanță (charter) direct din aeroporturile regionale.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Aeroportul Internațional Cluj, lăudat de principalii actori din aviație din Europa. „Cum a fost posibil? Care e secretul succesului?”

Vești bune! Cursă aeriană Cluj-Budapesta de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu

Unde poți să zbori de pe Aeroportul Cluj în 2023? Lista celor 56 de destinații și zilele în care sunt operate

Ultimele Stiri
abonare newsletter