Actualitate

Cod portocaliu și roșu de vânt puternic, la munte. Până când este valabil?

Cod roşu de vânt puternic în zonele înalte din şapte judeţe, până la ora 14:00. În zona de munte a Clujului este cod portocaliu de viscol.

Avertizare cod galben și cod roșu de vânt puternic. FOTO: Depositphotos.com

 

 


Zonele înalte din şapte judeţe se află marţi sub Cod roşu de vânt puternic, avertizarea emisă de meteorologi fiind valabilă până la ora 14:00, la altitudini de peste 1.800 de metri.

 


Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în Carpaţii Meridionali se va semnala vânt puternic, cu rafale ce vor depăşi 140 km/h. Sunt vizate de avertizare zone din judeţele Hunedoara, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Braşov, Argeş şi Dâmboviţa.

Este cod roşu de vânt puternic în zonele înalte din şapte judeţe. FOTO: meteo.ro

De asemenea, până marţi, ora 23:00, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi în Munţii Apuseni, la altitudini mai mari de 1,500 m, vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de 120-140 km/h, va fi viscol puternic şi vizibilitate foarte scăzută. Se vor afla sub Cod portocaliu zone din judeţele Arad, Bihor, Cluj, Alba, Caraş-Severin, Braşov, Prahova, Covasna, Buzău şi Vrancea.


În acelaşi interval, va fi valabilă o atenţionare Cod galben în cea mai mare parte ţării, unde vântul va avea local şi temporar intensificări, cu viteze de 50-65 km/h şi izolat peste 70-75 km/h.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


FOTO: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

A nins noaptea trecută pe mai multe drumuri din Cluj. Nu sunt drumuri BLOCATE - FOTO

abonare newsletter