Actualitate

A nins noaptea trecută pe mai multe drumuri din Cluj. Nu sunt drumuri BLOCATE - FOTO

A nins în zona de munte a Clujului, noaptea trecută. Centrul Infotrafic al Poliției Române arată însă că nu sunt drumuri naționale blocate din cauza vremii rele.

A nins noaptea trecută pe mai multe drumuri din Cluj. FOTO: Facebook/ Info Trafic Jud. Cluj A nins noaptea trecută pe mai multe drumuri din Cluj. FOTO: Facebook/ Info Trafic Jud. Cluj

 

 


Iarna pare că a revenit în Cluj, aducând ninsori în zona de munte și scăderi semnificative ale temperaturilor pe tot teritoriul județului. Sunt semnalate intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ și răcire accentuată a vremii, cu îngheț la sol și brumă, în cea mai mare parte a țării.

 


Șoferii clujeni au semnalat pe rețelele de socializare că a nins pe drumul ce leagă Clujul de Oradea (DN1), dar și pe mai multe sectoare de drum din zona de munte a județului.

Drum din Huedin, marți dimineață - 28.03.2023. FOTO: Facebook/ Info Trafic Jud. Cluj

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează, marți dimineață, că nu sunt drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau ca urmare a condițiilor meteorologice.


Totuși, autoritățile atrag atenția șoferilor că sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare slabă în zona montană a județelor Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava. În restul teritoriului se circulă pe un carosabil parțial umed, cu intensificări ale vântului.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov, traficul se desfășoară pe un carosabil parțial umed, fără precipitații, cu vizibilitate bună.


Totodată, din cauza vântului puternic, sunt oprite manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Midia.

„Recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteza adaptată condițiilor de drum, să păstreze o distanță corespunzătoare care să le permită să frâneze în siguranță și să nu bruscheze comenzile autovehiculului”, a transmis Inspectoratul General al Poliţiei Române.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

COD PORTOCALIU de vânt și viscol puternic în județul Cluj. Rafale de 140 km/h

abonare newsletter