Actualitate

COD PORTOCALIU de vânt și viscol puternic în județul Cluj. Rafale de 140 km/h

Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de viscol puternic care vizează și județul Cluj.

Cod galben și portocaliu în Cluj / Foto: ANM Cod galben și portocaliu în Cluj / Foto: ANM

 

 


Intervalul de valabilitate a codului portocaliu este: 27 martie, ora 23:00 – 28 martie, ora 23:00. Sunt vizate intensificări susținute ale vântului și viscol puternic.

 


„În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini mai mari de 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 120...140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută”, transmit meteorologii ANM.

În restul județului Cluj, care nu e afectat de codul portocaliu (conform hărții), va fi cod galben de vânt puternic: „În cea mai mare parte țării, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50...65 km/h și izolat peste 70...75 km/h”, potrivit ANM.


Totodată, potrivit unei informări meteorlogice emise duminică, ce vizează și județul Cluj, în intervalul 27 martie, ora 6:00 - 29 martie, ora 21:00, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopţii de luni spre marţi (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitaţii mixte (măzăriche, lapoviţă şi ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile şi local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantităţile de apă vor depăşi 15 - 20 de litri/mp.

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45 - 65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.


Marţi şi miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată ţara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative şi se va produce brumă sau îngheţ la sol.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum ne afectează trecerea la ora de vară? Sfaturi pentru a te adapta mai ușor la schimbarea orei

După temperaturi extrem de ridicate, vremea se răcește brusc, la Cluj. VEZI prognoza de Paști

abonare newsletter